Hlavní obsah

Královna kočičích očí Olivia Wilde! Inspirujte se jejím líčením a naučte se dokonalé oční linky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Hledáte inspiraci na nejvíc sexy líčení? Odpovědí je Olivia Wilde a její looky z červeného koberce, které mají společného jmenovatele: kočičí linky v různých variantách.

Článek

Herečka známá třeba ze seriálu Dr. House (2004–2012) nebo z dramatu To nic, drahá (2022), který i sama režírovala, se nebojí zkoušet různorodé beauty trendy. Její slabostí jsou ale kočičí linky – když se chystá na red carpet, vždy jsou v centru pozornosti její oči. Není divu, jsou její devízou!

Trendy v malíčku

Make-up Olivii Wilde je jednoduše jednou velkou podívanou. Nebojí se zkoušet beauty trendy jako siren eyes, mohutné grafické linky a ani líčení s retro nádechem. Jedním z posledních looků bylo právě líčení očí inspirované šedesátými léty. Nejdříve se trochu pokochejte ve fotogalerii…

Alchymie linek

A teď trochu praktických rad. Díky linkám můžete tvar oka protáhnout, zvětšit ho, ale i opticky zmenšit. Proto je důležité linku upravit na míru přesně vašim očím. Obecně platí, že pro kulaté a menší oči je vhodná linka jen v linii řas a ocásek příliš neprotahovat. Také dávejte pozor, bez ohledu na tvar oka, aby ocásek nesměřoval dolů - místo sexy kočičího pohledu byste získali smutný psí. I přepadlá víčka si mohou dovolit linky, jen je potřeba ji fikaně „zahnout“. Mrkněte na tutoriál:

Linka pro tvar oka s přepadlými víčky.

Jak na dokonalé linky

Jak nakreslit rovnou linku, která bude nejvíc lichotit oku? Veďte linii směrem, kterým by pokračovala linie spodního víčka. Také pomáhá, když si naznačíte fixem nebo tužkou hrot linky maličkatou tečkou, aby se vám linka snadněji spojila.

Skvěle funguje také mít po ruce úzký plochý štěteček, nabrat si trochu černého, hnědého či šedého stínu, malovat linku slabě nanečisto a až pak ji obtáhnout. Když se vám to nepovede (což se začátečníkům může stát velmi jednoduše), nepovedenou šmouhu provedenou stíny odstraníte z pokožky mnohem lépe než dlouhotrvající tekutý fix.

A poslední tip: Když se rozhodnete pro linky, nikdy nevynechávejte z líčení řasy. Naopak, natočte je kleštičkami a zvýrazněte je několika vrstvami řasenky.

Reklama

Načítám