Hlavní obsah

30 letních espadrilek ke kraťasům, sukním i šatům z aktuálních kolekcí: Pořídíte je už od 259 Kč!

Foto: Aliona Hradovskaya, Shutterstock.com

Foto: Aliona Hradovskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší obuv na léto? Kromě pantoflů rozhodně espadrilky. Neměly by vám chybět v botníku, jsou totiž univerzální, pohodlné a navíc stylové. Vyrazte v nich do parku, na drink i dovolenou.

Článek

Espadrilky patří k univerzální letní obuvi, která se hodí k šatům, kraťasům i sukním. Vzhledem k jejich pohodlnosti i přírodním materiálům, ze kterých jsou ušité, je nezapomeňte přibalit na dovolenou, jsou skladné a v kufru vám nezaberou moc místa. Můžete s nimi vyrazit na promenádu i večer na drink.

Barvy a vzory

Barevné provedení espadrilek se podřizuje samozřejmě vašemu vkusu. V současné době se těší největší oblibě přírodní tóny a odstíny hnědé, khaki i béžové, které korespondují s boho stylem, ale mezi klasiku patří i černá barva, jež vypadá na opálených nohou velice šik a vytváří skvělý kontrast se světlými letními outfity.

Na své si přijdou i milovnice veselých barev a hravých vzorů či potisků. Mezi favority látkové obuvi patří potisk ovoce a květinové motivy. K letním barvám můžeme zařadit oranžovou a tmavě růžovou barvu roku Viva Magenta.

Otevřená špička i pata

Zajímavou variantou jsou espadrilky s otevřenou špičkou či patou, které mohou mít navíc i efektní vázání kolem kotníku. Zavazování je sice o trochu náročnější, o to však stylovější. Postupem času se tento typ obuvi ještě o něco změnil, když se k němu přidaly platformy či populární klínek, ten dokáže rafinovaně přidat menším postavám pár centimetrů navíc a prodloužit nohy.

S mašlí i přezkou

Espadrilkám dá další rozměr zdobení v podobě 3D aplikací, cvočků a nýtů i mašlí. Každý styl se bude hodit k jinému outfitu a vy tak máte na výběr, zda obujete něžný pudrově růžový model k romantickým šatům, či černé okované kožené espadrilky k rockovému looku na festival. Zajímavý efekt propůjčí nazouvacím botám také metalické barvy s odlesky. Vyberte si z naší inspirace.

Jak o ně pečovat

Espadrilky jsou boty vyrobené z textilu a z vláken juty. Někdy je podrážka také gumová. Jejich čištění však vyžaduje ruční péči, ideálně vlhčeným hadříkem. Pokud je přeperete v umyvadle, pak jedině jemným kartáčkem a v šetrném pracím tekutém přípravku. Následně je nechte volně a pomalu uschnout, nikoli však na přímém slunci kvůli zachování barev. Zapomeňte také na pračku a sušičku. V nich by se boty zcela zničily a zdeformovaly.

Načítám