Hlavní obsah

Nejstylovější letní sandálky a pantofle: Vyberte si z více než 50 párů. Na podpatku i bez

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte návštěvu u pedikérky odškrtnutou nebo jste se do péče o nohy pustily vlastnoručně, jste připravené. Na všechny ty krásné sandálky a pantofle, které mohou být stylovou třešničkou na vašem outfitu. Jste zvědavé, které se letos nosí? Prohlédněte si náš velký výběr letních bot s těmi nejsilnějšími trendy.

Článek

Máte-li ve svém srdci i botníku místo pro nový pár, případně páry (kdo jsme, abychom vás soudili), projděte si náš výběr nejmódnějších otevřených bot. V každé sekci pak najdete různé typy obuvi, ze kterých si vyberou jak milovnice podpatků, tak i ty z vás, které se lépe cítí při zemi.

Optimistické barvy

Naše barevné preference se v průběhu roku mění – málokdo v létě sahá po stejných odstínech jako v zimě. Roli v tom samozřejmě nehraje jen slunečné počasí, ale i módní průmysl, který nám začíná nabízet mnohem více pestrých barev. K zemi je přitom mohou umístit i ty z vás, které jsou trochu zdrženlivější a v šatníku jich mají poskrovnu. Který odstín vyberete, je přitom vedlejší – proklikejte si sandálky v galerii a uvidíte, které si vás zavolají. A nebojte, že byste je neměly s čím nosit. Barevné boty můžete obout k čemukoli jednoduchému (nejlepší plátno jsou pro ně světlé outfity, ale třeba i denim) a ne, nemusíte k nim shánět „ladící“ kabelku ani cokoli dalšího.

Žabky povýšily!

Pod pojmem žabky si nejspíš představíte gumové boty k vodě, hitem letošního léta jsou ale páry z kůže (ať už pravé nebo syntetické), které budou plnohodnotnou součástí vašich městských outfitů. Pokud vám tak nevadí pásek mezi prsty, můžete je do své letní sbírky přidat. Vybrat si můžete mezi klasickými nízkými páry, botami na platformě, ale klidně i trendy variantou na podpatku.

V minimalistickém duchu

Na současných rozmanitých trendech je příjemné, že si z nich každý může vybrat to svoje. Pokud nacházíte krásu především v jednoduchosti, svezte se na vlně minimalismu a vyberte si letní obuv ve strohém designu. Nespornou výhodou těchto bot je, že se budou hodit ke spoustě outfitů a skvěle doplní i looky, ve kterých hrají hlavní roli pánské prvky.

(Ne)viditelný vinyl

Průsvitný vinyl se na botách objevuje už několikátou sezonu a jeho obliba neklesá. Naopak. Pokud zvažujete, že byste do něj šly, v letních kolekcích ho rozhodně nebudete muset složitě hledat. Vinyl se objevuje na nízkých pantoflíčcích, ale i párech, které vám přidají pár centimetrů k dobru. Ty se budou skvěle vyjímat i na party.

Efektní šněrování

Nebojte, jejich uvázání vás neobere o více než minutu denně. Boty se šněrováním jsou velmi efektní a skvěle vypadají v kombinaci s šaty, sukněmi, ale i zkrácenými kalhotami nebo delšími bermudami. Působí jemně, žensky a k dostání jsou i v nejrůznějších barevných variacích. Nedoporučili bychom je jen ženám, které mívají v létě problémy s natékáním kotníků – šňůrky by se vám mohly během dne nepříjemně zařezávat do nohou.

Překvapivý denim

Ačkoli denim platí za jeden z nejpopulárnějších materiálů na světě, na botách se obvykle příliš neobjevuje. Letošní sezona je ovšem výjimkou. Pokud si ho tak chcete užít i přes léto, nechte džíny džínami a do denimu se obujte. V obchodech najdete nízké pantoflíčky, ale i sandálky na podpatku nebo klínky.

Masivní sandály

Robustní sandály jsou v kurzu a ve velkém je prodávají i luxusní módní domy jako Chanel nebo Prada. Pokud vás tento chunky styl baví, porozhlédněte se v obchodech nebo si vyberte z našich tipů. Masivní páry s širokými pásky se skvěle hodí ke kalhotám, zkráceným culottes nebo také delším šortkám. Obout je ale samozřejmě můžete i jako kontrastní prvek k jemným lehkým šatům.

Načítám