Hlavní obsah

Jak vypadat luxusně, i když nejste bohatá? Trendem je leopardí vzor – nosí se na šatech, kabátech i kabelkách

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leopardí vzor vyvolává u módních nadšenců buď nadšení, nebo osypky. Nicméně je opět trendy a je to díky mob wife estetice a leopardím kožichům. Pokud hledáte skvělé oživení svého šatníku na novou sezonu, volte tuto šelmu, nosí se i na halenkách nebo šatech.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Se zvířecími vzory to není jednoduché, co se módních kombinací týče. Lehce se totiž můžete přehoupnout do kategorie nevkusu. V roce 2024 ale dostal leopard a další šelmy nálepku glamour. Mají totiž skvělé vlastnosti – dodají svojí nositelce instantní dávku sebevědomí a elegantní auru s puncem luxusu. Jak si poradit se zvířecími vzory s grácií? Inspirujte se slavnými ženami, streetstylem i radami módních stylistek.

Co znamená oblečení mob wife?

Pokud do vašeho módního stylu zvířecí vzory zapadají, vyneste je tuto sezonu ve velkém stylu. Může za to estetika mob wife, které vévodí kožichy se vzory velkých šelem savany. Potisk se ale přenesl i na jiné kousky oblečení. Představte si elegantní šaty, zlaté doplňky a kozačky na úzkém podpatku. Teď je jedinečná příležitost si tuhle křiklavou kombinaci užít se vším všudy. Inspirovat se můžete u módních influencerek, kupříkladu u Britky Estelle François Aliot, která svými módními glamour kreacemi inspiruje skoro 100 tisíc svých fanoušků.

  • Pokud toužíte po leopardím kabátku, zkuste štěstí i v second handech, někdy tam můžete narazit na opravdové poklady.

Vzory tygří, gepardí i leopardí

Jste začátečník, co se zvířecích vzorů týče? Začněte zvolna. Nejdřív si pořiďte třeba leopardí top a zjistěte, jak se vám nosí. S leopardem je to tak trochu jako s červenou rtěnkou. Nejdřív se jí bojíte, přijde vám až moc výrazná, ale pak si bez ní neumíte představit život.

  • „Trend leopardího vzoru vítám, dodá outfitu ženskost, sex-appeal a smyslnost, jen je potřeba s ním pracovat opatrně, aby nepůsobil vulgárně. Protože jde o výrazný vzor, dejte si záležet, aby byl na kvalitních materiálech i střizích,“ radí stylistka Barbora Havlíková.

S čím kombinovat zvířecí vzory

V outfitu nechte hrát zvířecí vzor prim, osatní by mělo ustoupit do pozadí. „Pokud si oblečete například leopardí sukni, zvolte k ní už jen neutrální barvy a vzory,“ radí stylistka Julia Silajdžič ze značky Modivo. Rozhodně se vyhněte větším logům, nápisům a dalším jiným výrazným potiskům, které by se se zvířecím vzorem třískaly, a výsledkem by byla laciná kombinace. Barvy ale úplně nezatracujte. „K leopardímu potisku se nehodí jen pískový odstín, ale i výraznější barvy jako například oranžová, růžová nebo zelená,“ říká stylistka.

Určitě pak noste leoparda na doplňcích: „Zvolte třeba leopardí lodičky, mokasíny, pásek či kabelku, které vyniknou zejména v outfitu poskládaném ze základních kousků. I zde ale dávejte pozor, abyste všechny výrazné doplňky nepoužily naráz. Jeden odvážnější kousek bude k oživení celku stačit,“ dodává na závěr Julia Silajžič.

Leopardí kousky do vašeho šatníku

Načítám