Hlavní obsah

Konec minimalismu! Vytáhněte leopardí kožichy, zlaté kruhy a natáčky. Nosí se velká hlava a nóbl styl

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy přicházejí a odcházejí, ale nyní jsme svědky daleko větší proměny. Minimalismus, jednoduchost a strohé linie ustupují do pozadí a ke slovu se dostávají zlaté řetězy, kožešiny a objemné glamour vlasy. Naskočíte také na vlnu estetiky nóbl dámy?

Článek

Pokud sledujete dění na sociálních sítích, asi vám neunikla velká změna v rámci beauty a módních trendů. Dlouho vládla estetika jednoduchosti, kterou definovaly rovné linie, oversized střihy v nevýrazných barvách, vlasy halabala nebo stažené do jednoduchého culíku a decentní líčení.

Štafetu nyní přebírá maximalismus v celé své kráse. Navazuje na diskrétní luxus (quiet luxury trend), který do hry vrátil glamour, ale jde ještě dál, někdy až na hranici kýče. Seznamte se s mob wife estetikou (#mobwifeaesthetic), která jako by byla stvořena pro prohýřené noci.

Nápadný luxus

Jak si trend vykládat? Mob wife by šlo přeložit jako manželka mafiánského bosse, která je bohatá a neskutečně sebevědomá. Její outfit je vždy ve velkém stylu a něco extra. Česky by to asi nejvíce vyjádřilo spojení slov „okázalá panička“. Třeba taková, kterou by reprezentovala postava Carmely ze seriálu o mafiánské rodině Sopránů (1999-2006).

@furtok1

#mobwife #mobwifewinter #mobwifeaesthetic #mobwifeglamour #fur #fourrure #furfashion #vintagefur #furcoatseason #furaesthetic #furpassion #furcoat

♬ original sound - Classic Tunes 02

Kouřovky a leopard

Mob wife estetika zahrnuje především velké natočené vlasy, které nejsou ale na první pohled úplně úhledné, musí však mít objem, kterého dosáhnete jen pomocí natáček. Oči jsou nalíčené do kouřovek a působí trochu nedokonalým dojmem. A na velké konturování tváře nemá tahle panička také čas.

Šperky jsou výrazné, do hry se vrací chunky řetězy. Nepostradatelný doplněk jsou velké černé brýle, které dodávají jejich nositelce mysteriózní auru. Nechybí výrazné punčocháče, podpatky a boty do špičky, kožešina a kůže. Rty i nehty ladí do červené barvy a dolaďují zvířecí potisky na oblečení. A možná se s tím vrátí i francouzská manikúra na hranatých (!) nehtech.

Necháte se zlákat tímhle odvážným trendem? Proč si neužít glamour sebevědomého pocitu!

Anketa

Líbí se vám estetika „mob wife“?
Ano, miluju glamour a maximalismus!
39,1 %
Raději zůstanu u minimalismu!
60,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2509 čtenářů.

Načítám