Hlavní obsah

Návrat slimek se nekoná. Nejmódnější džíny jsou baggy a modely s rovnými nohavicemi

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vyhlížíte návrat slimek, zklameme vás. Ten se prozatím nekoná. Na prvních příčkách v kategorii trendy džínů se stále drží modely s volnějšími nohavicemi, silnou pozici ale mají i rovné střihy. Chcete vědět (a vidět) více? Prohlédněte si nejmódnější džíny nadcházející sezony.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když přijde řeč na džíny, všechny máme své lety prověřené modely. To ale neznamená, že bychom nemohly experimentovat s módními novinkami. Které džíny budou v příštích týdnech a měsících in? Odpověď najdete na týdnech módy, kde se odprezentovaly nové trendy.

Šedá je nová modrá

Nová džínová sezona rozhodně nebude jen modrá. Téhle tradiční barvě bude směle sekundovat šedá, a to jak ve světlých, tak i tmavších tónech. Pokud chcete rozšířit svou denimovou sbírku, zvažte, jestli se k téhle barevné výměně nepřidáte také. Tenhle krok se dvojnásob vyplatí milovnicím černé – tahle barva nebarva si s šedou rozumí ještě lépe než s modrou.

Tmavý denim

Pokud vás šedý odstín neláká, můžete se stejně jako spousta návrhářů přiklonit k tmavému indigu. Střih uzpůsobte své postavě, pokud se ale chcete držet trendu, vybírejte strohé kousky bez jakéhokoli šisování nebo děr. Pořídíte-li si tmavé džíny v klasickém straight střihu, můžete je v kombinaci se stylovou halenkou nebo sakem nosit bez obav i do práce.

Zpátky do devadesátek

Další variantou, do níž se můžete na jaře pustit, jsou džíny inspirované devadesátými léty. Jde o variaci na kalhoty, které nosilo celé osazenstvo seriálu Beverly Hills 90210, a jejich poznávacím znamením byla světlá barva, příjemně volné a rovně střižené nohavice plus klasicky položený pas. Trend si opět můžete lehce uzpůsobit a pořídit si džíny ve variantě, která vám svědčí nejlépe.

Baggy džíny

Baggy džíny patří už několik sezon mezi nejoblíbenější střihy. Poznáte je podle toho, že ležérně padají na boky a mají volné nohavice. Pokud vás jejich uvolněný styl baví, podívejte se, s čím je kombinovat. V případě, že je na vás baggy styl nedbalý až příliš, můžete vyzkoušet střihy relaxed, které jsou typově podobné, ale nemívají tak široké nohavice.

Extra zdobené

Zatímco v (pod)zimních kolekcích šly na odbyt efektní džíny s metalickou úpravou, které se daly skvěle využít v rámci večírkového outfitu, jaro bude přát modelům zdobeným štrasem nebo kamínky. Hledáte-li něco extra, můžete je zkusit, buďte ale obzvlášť citlivé při jejich praní. Držte se doporučení prát džíny jen v případě potřeby, a když už je hodíte do pračky, zvolte co možná nejšetrnější program. V opačném případě byste mohly o ozdoby rychle přijít.

Načítám