Hlavní obsah

Co se nosilo před dvaceti lety? Zavzpomínejte na bolerka, bowlingové kabelky nebo šaty přes kalhoty

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se může zdát, že se móda až tak moc nemění, když se ohlédnete o dvě dekády zpátky, zjistíte, jak moc se naše vnímání estetiky posunulo. Vydejte se s námi do roku 2004, kdy se o minimalismu mluvilo jen v teoretické rovině a naším heslem bylo „více je více“.

Článek

Nenechte se zmást vizáží zpěvačky Jennifer Lopez, které za posledních dvacet let nepřibyla snad jediná vráska (vděčí za to prý olivovému oleji). Všechny fotky, jež najdete níže, jsou z roku 2004, a pokud patříte mezi pamětnice, určitě u spousty z nich pronesete: „To jsem nosila také!“ Jste připravené na návrat do minulosti?

Módní hity roku 2004

Jaký je největší rozdíl mezi módou z roku 2004 a 2024? Dnes mnohem více koketujeme s basic kousky a snažíme se nakupovat oblečení, které odolá trendům (znáte pojem kapsulový šatník?). Víme, jak důležité jsou střihy, kvalitní materiály, a celkově preferujeme jednodušší kousky. A když už sáhneme po něčem výraznějším nebo třeba více odhaleném, víme, jak to chytře vybalancovat. Přes šaty kopírující postavu přehodíme oversized sako, do širokých kalhot zastrčíme tenký rolák, a když už se vrátíme ke slimkám, přidáme k nim volnější košili nebo objemný svetr.

V roce 2004 se oproti tomu mnohem víc tlačilo na pilu. Šaty obepínající křivky zdobila krajka, mašle, kamínky, a aby toho nebylo málo, přidaly se sexy boty na podpatku a samozřejmě také šperky. V dámských šatnících visely topy zdobené flitry, které byly jasnou volbou na sobotní večer, a džíny se v duchu mileniálních trendů stále držely spíše na bocích. Nosily jsme takzvané bowlingové kabelky a jen málokteré ženě chyběly kruhové náušnice. Které z následujících trendů si můžete odškrtnout s tím, že jste je tehdy nosily?

Načítám