Hlavní obsah

20 stylových psaníček a společenských kabelek. Jsou trendy i nadčasové a skvěle se hodí (nejen) na ples

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez stylového psaníčka nebo minikabelky by večerní look nebyl kompletní. Hledáte kousek, který byste si mohly vzít coby módní doprovod na ples nebo jinou společenskou událost? Projděte si stylovou top dvacítku, vytipovaly jsme ji pro vás z aktuálních kolekcí.

Článek

Ať už se váš večerní look skládá z dlouhých šatů, kalhot, nebo overalu, určitě bude potřebovat podporu v podobě malé společenské kabelky. A vy samozřejmě také, i když se budete muset oproti všedním dnům výrazně uskromnit.

Na ples velká kabelka nepatří

Pravidlo číslo jedna: Na plesy a společenské akce patří výhradně psaníčka nebo malé kabelky. Kabely větších rozměrů se na večer nehodí, navíc nekorespondují se společenským oblečením. Je proto nutné zredukovat na minimum množství věcí, bez kterých se neobejdete. Místo běžné peněženky si můžete vzít jen pouzdro na karty nebo mikropeněženku na zip a místo obvyklého kosmetického arzenálu vám tentokrát postačí rtěnka a matující papírky.

Vysoce praktická jsou psaníčka nebo malé kabelky s přídavným popruhem. Když je nemáte zrovna kam odložit, jednoduše si je pověsíte na rameno. Takových je naštěstí v obchodech většina – odnímatelný řetízek mívají často i populární skořepinová psaníčka.

Jak vybrat kabelku do společnosti?

A po jakém psaníčku sáhnout? Nenechte se zbytečně sešněrovat módní radou, podle níž byste měly k jednodušším šatům přidat výraznější psaníčko a naopak. Jako hlavní vodítko to sice funguje, měly byste ale vědět, že je tahle rovnice až příliš zjednodušující. Minimalistickým šatům vyloženě svědčí strohá psaníčka a obráceně, barevně výrazné modely můžete klidně doplnit extra blýskavým psaníčkem. Nejdůležitější zkrátka je, aby doplněk ladil stylově.

Psaníčko nemusí barevně korespondovat s šaty ani botami, jestli ale chcete, aby celek působil harmonicky, a v módě si nejste stoprocentně jisté, najděte jim nějaký společný sjednocující prvek. Stejně tak je dobré se u večerních akcí držet jednoho kovu, ať už to bude trendy stříbro, které si rozumí s kamínky i perlami, nebo výraznější zlato. To se pak může promítnout jak na kabelce, tak i botách nebo v detailu šatů.

Načítám