Hlavní obsah

Krajka i průsvitné materiály jsou na výsluní: Teď už jen, aby se oteplilo

Foto: Reserved

Foto: Reserved

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průsvitné modely vždy budily pozdvižení, ať už na módních přehlídkách, při slavnostních příležitostech, na červeném koberci, nebo v ulicích. A nejinak tomu bude letos, neboť módní návrháři s transparentními materiály rozhodně nešetřili a najdete je i v běžných obchodech. Zde jsou naše tipy.

Článek

Transparentní materiály jako šifon, krajka či madeira (lehká plátěná látka, obvykle z bavlny s typickým vzorem dírkové výšivky) se objevovaly už od poloviny loňského roku na světových módních přehlídkách ve velkém a průsvitné modely byly odhaleny i letos na různých týdnech módy v metropolích, jako je Paříž, Milán i New York. A neminete je ani v obchodech vašich oblíbených značek.

Něco jiného je, když si oblékne průsvitné šaty nějaká diva na červený koberec, a jinak budete působit v takových transparentních kouscích vy. Neznamená to ale, že by vám byly zapovězeny. Jen musíte být při výběru modelů z šifonu či krajky opatrné a vědět, které části těla chcete odhalit nejvíc.

Prosvítající kaftany, šaty či halenky samozřejmě uplatníte více v létě, když už jste opálené, nebo si je oblékáte například na dovolené přes plavky. Skvěle vypadají také celokrajkové či úpletové komplety kalhot s halenkou nebo kraťasů s vrškem ve stejném designu. Někdy však stačí vzít pouze jednu část, vršek či spodek, a zkombinovat ji s něčím jiným. Za nás jsou například stylovou volbou krajkované dlouhé kalhoty širokého střihu, které budou ladit s klasickou bílou košilí. Podívejte se na náš dnešní výběr.

Foto: Profimedia.cz

Průsvitné modely byly vidět i zkraje letošního roku na módních přehlídkách Houte Couture. Na svých modelech je předvedli věhlasní módní návrháři Thierry Mugler, Dior či Georges Hobeika.Foto: Profimedia.cz

Bílé halenky

Foto: Archiv firem

Zleva: Vila, 899 Kč, prodává Zoot. Answear Lab, 1199 Kč.Foto: Archiv firem

Top do saka

Foto: Archiv firmy

Krajkový top JDY, 399 Kč, prodává Zoot.Foto: Archiv firmy

Lehký šifon

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. Zara, 699 Kč.Foto: Archiv firem

Komplet s kalhotami i sukní

Foto: Archiv firem

Zleva: Desigual, vršek 2399 Kč, kalhoty 3299 Kč, prodává Zoot. Mango, top 799 Kč, sukně 1299 Kč.Foto: Archiv firem

Ozdobná krajka

Foto: Archiv firmy

Zleva: Kalhoty 1999 Kč; halenka 1399 Kč, kraťasy 1399 Kč; vše Reserved.Foto: Archiv firmy

Průsvitný detail

Foto: Archiv firmy

Zleva: Krajkové šaty, 2853 Kč; 3139 Kč, oboje Iconique, prodává Modivo.Foto: Archiv firmy

Na pláž

Foto: Archiv firmy

Zleva: Kaftan, 1199 Kč. Úpletová tunika, 999 Kč; oboje Zara.Foto: Archiv firmy

Načítám