Hlavní obsah

Největší jarní hair trend? Očividně ofina! Ostříhala si ji už i Julia Roberts

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlasy, vlasy a zase vlasy. Konkrétně ofina. Ta je v současnosti mezi trendy číslo jedna. Tady je pár nedávných proměn slavných žen, které se pro ni rozhodly. A je mezi nimi i Julia Roberts!

Článek

Ofina je úžasným nástrojem na proměnu image. Musíte být ale dobře rozhodnuté, protože její dorůstání do délky zbytku vlasů je bez nadsázky peklo (ženy, které si to vyzkoušely, chápou). Také budete mít s účesem o trochu větší práci – ofina potřebuje ráno upravit pomocí horkého vzduchu a kulatého kartáče a třeba i stylingového krému, aby dobře držela. Jste-li rozhodnuté přinést nějaké oběti v zájmu šik účesu, inspirujte se u těchto slavných žen, které se nedávno pro ofinu rozhodly.

Julia Roberts

Hollywoodská herečka nosila poslední léta stále stejný účes. Vlasy rozdělené pěšinkou uprostřed a krásně navlněné. Teď ale překvapila ofinou. Novou image zvolila na luxusní akci šperků a hodinek značky Chopard, jejíž je ambasadorkou. Ofinu má zastřiženou rovně, končí těsně pod obočím a nese v sobě nádech sedmdesátek. Za novým účesem stojí kadeřník dalších slavných žen Serge Normant, který se stará o vlasy třeba Julianne Moore nebo Sarah Jessice Parker – mimo jiné i na natáčení pokračování seriálu A jak to bylo dál.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Vlasové proměny herečky v roce 2019 a 2023.Foto: Profimedia.cz

Poslední rok nosí Julia Roberts vlasy jako Pretty Woman – zrzavé. V minulosti koketovala často i s blond melíry a vlasy zkrátila do delšího mikáda. S ofinou na ni nejsme vůbec zvyklí, co na proměnu říkáte?

Anketa

Líbí se vám nová ofina Julie Roberts?
Ano, má šmrnc!
33,7 %
Bez ofiny jí to slušelo víc.
66,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3331 čtenářů.

Mariana Prachařová

Šik Francouzkou snadno a rychle? Odpovědí je červená rtěnka a samozřejmě ofina. K větší vlasové proměně se odhodlala i herečka a influencerka Mariana Prachařová. Ta se rozhodla pro takzvanou „curtain bangs“, tedy delší ofinu, která se většinou nosí rozhrnutá uprostřed. Podle jejích slov se v tomto účesu cítí nejlépe! A musíme uznat, vlasy vypadají na první pohled bohatší a tento styl jí sluší.

Sophie Turner

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Sophie Turner v její blond éře, v roce 2019, v listopadu 2022 a v únoru 2023 na cenách BAFTA.Foto: Profimedia.cz

Sophii Turner znáte především ze seriálu Hra o trůny. V poslední době nosí vlasy do půli zad. Jednu délku se rozhodla „rozbít“ prostříhanou ofinou dokulata. Postupně ji nechává odrůst a v březnu se objevila na cenách BAFTA s delší ofinou, jakou má nyní Mariana Prachařová. Doufáme, že se zase vrátí ke kratší verzi ofiny, která jí neuvěřitelně sekla.

Olivia Wilde

Foto: JB Lacroix , Steve Granitz - GettyImages.com

Zleva: Olivia Wilde v září 2022 a koncem března 2023.Foto: JB Lacroix , Steve Granitz - GettyImages.com

Ofina pro nerozhodné, to je ta ve stylu herečky a režisérky Olivie Wilde, která si nechala vlasy zastřihnout ke konci března. Delší ofina má i zeštíhlující efekt na tvář, i když herečka jej nepotřebuje. Hodí se rovněž pro ty, kdo mají široké čelo nebo ostře řezané rysy – měkce podtočené prameny je hezky zjemní, ale zároveň na ně dají důraz – je to kouzlo!

Tento střih je také vhodný, pokud máte prameny okolo obličeje ztenčené a poničené. Jemné sestříhání může pomoci účesu i co se objemu týče. Podle jejího kadeřníka je tohle nej varianta, jak s ofinou začít – vyzkoušíte si, zda je to to pravé pro vás, ale stále ji dost dobře můžete rozhrnout a předstírat, že vlastně žádnou nemáte.

Reklama

Načítám