Hlavní obsah

Příběh slavné sukně ze Sexu ve městě. Stála pár korun a dnes má cenu přes milion

Foto: HBO

Foto: HBO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Sex ve městě je klasika, studnice humoru, zábavy – a také módy. A jedním z nejikoničtějších kousků, které hlavní hrdinka oblékla, je bílá tutu sukýnka. Ta, v níž ji hned v úvodních titulcích postříká projíždějící autobus s její gigantickou fotkou. A přesně ta se nedávno vydražila za sumu, která dvěstětisíckrát přesáhla její pořizovací cenu.

Článek

Tuhle tutu sukýnku zná nejspíš celý svět. Herečka Sarah Jessica Parker, představitelka hlavní hrdinky, se v ní promenáduje po ulici hned v úvodních titulcích. Má k ní něžně růžové tílko a jen tak tak se vyhne vodě, která se rozstříkne od kol projíždějícího autobusu. Stejná sukně se objevila také ve filmu Sex ve městě v roce 2008, když Carrie Bradshaw a její kamarádky třídily šatník. A tenhle památeční kousek si vysloužil jejich jednohlasné „nechat“!

Sukně, která porazila Marca Jacobse

Za slavným kusem seriálové garderoby je poměrně zajímavý příběh, který skončil teprve nedávno, když byl vydražen za astronomickou částku. Původně tenhle model na sobě Sarah Jessica Parker vůbec neměla mít. Tvůrce seriálu Darren Star měl v plánu hlavní hrdinku obléct do modrých pouzdrových šatů z jarní kolekce 1998 slavného návrháře Marca Jacobse.

Jenže stylistka Patricia Field, která se starala o kostýmy v celém seriálu (nyní má na triku modely pro Emily in Paris), šla po Manhattanu a jen tak náhodou zabrousila do malého obchůdku typu „vše za 25“. A tam jí padla do oka přesně tahle sukně. Stála pouhých pět dolarů, dnešním přepočtem něco přes 100 korun – a vyhrála nad luxusním modelem slovutného návrháře.

Foto: Bettmann , Gettyimages.com

V dražbě byly i zelené dvoudílné šaty Givenchy, které na sobě měla herečka a monacká kněžna Grace Kelly v roce 1961 na setkání s americkým prezidentem J. F. Kennedym (vpravo)Foto: Bettmann , Gettyimages.com

Šokující dražba

Když sukně letos v lednu putovala do aukce, kde se dražily i jiné slavné filmové kostýmy a šaty slavných dam, nikdo nepochyboval, že to bude jeden z hlavních trháků. Vyvolávací cena byla 2 000 dolarů (necelých 46 tisíc korun) a odhad byl, že se konečná cena bude pohybovat mezi 8 až 12 tisíc dolary. Jenže výsledek všechny šokoval: Bílá tutu sukýnka se prodala za neuvěřitelných 52 tisíc dolarů, tedy skoro za 1,2 milionu korun!

Foto: Profimedia.cz

Tohle je asi nejslavnější seriálová sukněFoto: Profimedia.cz

V aukci někdo víc zaplatil už jen za černé sametové koktejlky princezny Diany a zelený Givenchy kostýmek, který na sobě měla Grace Kelly při setkání s americkým prezidentem J. F. Kennedym a jeho ženou Jackie. Oba tyto modely se vydražily za 325 tisíc dolarů, v přepočtu tedy asi za téměř 7,5 milionu korun.

Foto: Unique Nicole, Gettyimages.com

Slavnou sukni ze Sexu ve městě trumfly jen tyto černé koktejlky, které nosívala princezna DianaFoto: Unique Nicole, Gettyimages.com

Načítám