Hlavní obsah

Sarah Jessica Parker je Carrie Bradshaw i v civilu. Jak se obléká, když není v roli? Vždycky je svá!

Foto: Jared Siskin , Gettyimages.com

Foto: Jared Siskin , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O postavě Carrie Bradshaw bylo řečeno opravdu hodně. A jedno se jí musí nechat – její styl je skvělý a seriál Sex ve městě je zdrojem módní inspirace i dnes. Jak se obléká její představitelka, když zrovna není v roli? Stylově, originálně – a dost podobně…

Článek

Herečka Sarah Jessica Parker (58) se proslavila především jako newyorská autorka knih a sloupků Carrie Bradshaw v seriálu Sex ve městě a do role se znovu vrátila díky pokračování A jak to bylo dál…

Pamatujete, když byla v roce 2007 označena jako nejméně sexy žena na světě? Tenkrát to k ní bylo velmi nemilosrdné, stejně jako k Madonně nebo Britney Spears, které se tehdy objevily v první pětce. Herečka se přitom vždy pyšnila skvělou a pružnou postavou a nádhernými dlouhými vlasy. A především má charisma, které si s sebou nese jak před kamerou jako Carrie, tak i v civilu jako Sarah.

Carrie i v reálu

Stejně jako Carrie Bradshaw i sama Sarah Jessica Parker miluje outfity, které mají něco extra: bohaté sukně, zdobení, flitry, velké aplikace v podobě mašlí… A především esence ženskosti – podpatky! Těch se drobná herečka moc často nevzdává.

Čím se můžete u této módní ikony inspirovat? Na následující tipy myslete pokaždé, když si budete sestavovat outfit. Zeptejte se přitom samy sebe: Co by si oblékla Carrie Bradshaw, pardon, Sarah Jessica Parker?

1. Zajímavé doplňky

Tajemství hereččiných nápaditých outfitů tkví v tom, že k oblečení vždy zvolí zajímavé doplňky, které nejsou nudné a na první pohled se k němu příliš nehodí. Tradiční pravidlo ladících bot a kabelek totiž opustila už dávno. Je přitom však potřeba najít správný balanc, aby kombinace nepůsobila nevkusně, ale aby celek dokonale fungoval. K tomu vám může do začátku pomoci pravidlo tří barev: držte se v rámci celého outfitu, od hlavy k patě, jen tří různých odstínů.

2. Podpatky

Pro módu se musí někdy trpět. A zdá se, že Sarah Jessica Parker toto heslo dodržuje. Neváhá totiž obout vysoké podpatky i do všedních dnů, protože ty outfit vždycky povýší. Možná to bude i tím, že měří 160 centimetrů a chce být trochu vyšší, anebo si na to tak zvykla jako Carrie Bradshaw, která po New Yorku naběhala kilometry v lodičkách Manola Blahnika. Boty jsou jednoduše její vášeň a sama je pod značkou SJP i navrhuje. V její nové kolekci najdete nejen modely na podpatku, ale také baleríny, a dokonce sandálky, kdy má každá bota z páru jinou barvu.

3. Něco extra i ve všední den

Jednoduchý tip pro lepší bytí je si i všední věci dělat romantické. To znamená věnovat víc pozornosti čemukoliv, co vás dělá šťastné. Může to být šálek dobré kávy, procházka v lese, kdy budete obdivovat barvy podzimu, nebo třeba výrazný či hravý outfit. Život je moc krátký na to, chodit v nudném oblečení, nemyslíte?

4. Na vlasech záleží

Vždy upravené krásné vlasy. Pokud to tak je, každý outfit vypadá hned o úroveň výš, a i když si vezmete nějaký výstřelek, bude to působit dobře. Dlouhé, prosvětlené a vlnité vlasy jsou hereččinou devízou – a i to má s postavou Carrie společné. Nosí je léta dost podobně, konce jsou víc blond, u hlavy tmavší a poslední roky nechává vykukovat u kořínků šediny. Ke stárnutí má totiž velmi střízlivý přístup, protože čas přece zvrátit nelze: „Můj obličej je můj obličej, tak to prostě je.“ A to samé si myslí o šedivých vlasech: Proč je to OK u mužů a u žen se to tak řeší? Amen.

Sarah Jessica Parker a její nej outfity

Mezi mnoha modely nebylo úplně jednoduché určit, kdy je na snímku Carrie a kdy Sarah Jessica „v civilu“, ale povedlo se! Jak se tedy herečka obléká, když vyráží ven „sama za sebe“?

Originalitu má Sarah Jessica Parker v krvi: Patří mezi slavné ženy, které se vdávaly v černých svatebních šatech.

Načítám