Hlavní obsah

Carrie Bradshaw a její nej kabelky: Můžete si je koupit, ale padnou na ně i dvě výplaty

Foto: James Devaney - GettyImages.com

Foto: James Devaney - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carrie Bradshaw nikdy nebyla skromná holka, a ačkoli sbírala boty na podpatku (nikdo nemohl udělat Manolu Blahnikovi lepší reklamu), její vášní byly i kabelky. Právě tahle hrdinka způsobila, že na počátku nového milénia ženy prahly po sedlové kabelce Dior nebo bagetce Fendi. A její vliv pokračuje i dnes.

Článek

Carrie Bradshaw nevěděla hodně jen o sexu, ale i módě. Ze seriálu Sex ve městě se stal fenomén, který dokázal hýbat s trendy, a o tom, co hlavní hrdinka nosí, se mluví i dnes, kdy na HBO běží druhá série pokračování s názvem A jak to bylo dál… Znáte kabelky, které tahle sloupkařka a dnes už spíše podcasterka nosila v ruce?

Patricia Field z projektu odešla

Fenomenální módní úspěch jde za Patricií Field, která na seriálu Sex ve městě i na dvou filmech dlouhá léta spolupracovala. Tato stylistka a kostýmní výtvarnice oblékala také postavy ve snímku Ďábel nosí Pradu nebo v netflixovém hitu Emily v Paříži, nabídku na pokračování však odmítla a její práci v A jak to bylo dál… přebrali stylisté Danny Santiago a Molly Rogers. Molly Rogers přitom byla Patriciinou pravou rukou a na Sexu ve městě s ní pracovala od prvního dne, takže navázat na styl hlavních postav zvládla snadno.

Carrie a její ikonické kabelky

Šatník seriálové Carrie vyplňovaly vintage poklady, které stylisté posbírali po celém světě, hlavní hrdinka si ale vždycky potrpěla i na luxusní kabelky. Otázka, kde na to všechno při své práci brala finance, zůstane viset ve vzduchu navždycky, mnohem důležitější ale je, že Carrie dovolila divačkám snít.

A začalo to, když se na scéně objevila s tehdy novou saddle bag od Diora nebo když prohlásila „It’s a Baguette“ ve chvíli, kdy na ni zloděj mířil zbraní a sebral jí jak kabelku, tak i boty od Manola (ačkoli mu vysvětlovala, že je koupila ve výprodeji a miluje je). Byla to právě tahle kudrnatá hrdinka, kdo zvedl prodeje nové kabelky od Fendi, a k „bagetce“ se mimochodem vrátila i v pokračování A jak to bylo dál…

V pokračování přišla sice Carrie o hodně, ale ne o svůj dobrý vkus. Pořídila si trendy kabelku Hourglass od Balenciagy v limitované edici, na které se podílela značka Gucci, a společnost jí dělala také kabelka Sonia Rykiel nebo Paco Rabbane. Druhá série odstartovala nedávno, a ještě než začala, fanoušci pátrali, co bude mít hlavní hrdinka na sobě. Kabelka značky JW Anderson byla hitem ještě předtím, než se díl odvysílal. A když jsme u unikátních kabelek, připomene si i Eiffelovku s kamínky, kterou si můžete koupit i dnes. A ne, nemusíte ji využít stejným způsobem, jako to udělala Carrie…

Nejlepší poklady a úlovky Carrie Bradshaw

Načítám