Hlavní obsah

Šaty, které sedí všem typům postav existují! Jsou to ty košilové

Foto: Daniel Zuchnik - GettyImages.com

Foto: Daniel Zuchnik - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich střih je zkrátka nepřekonatelný. O málokterých šatech se dá říct, že si rozumí se všemi typy postav, ty košilové ale přesně tohle umí. A ačkoli jde o notoricky známou klasiku, v každé sezoně se dočká trochu jiného provedení. Které kousky najdete v nových kolekcích?

Článek

Pro to, aby padly na různé typy postav, mají ty nejlepší předpoklady. Košilové šaty totiž kopírují nejzákladnější střih s pasem, který si můžete regulovat podle svých potřeb. V galerii najdete více než dvě desítky stylových modelů, které vypadají krásně jak na štíhlé postavě, tak i na plnějších křivkách.

V čem spočívá jejich kouzlo?

Ačkoli jsou v kurzu i oversized střihy bez přepásání, na většině šatů najdete pásek, který udělá dobrou službu naprosté většině typů postav. A ano, zahrnujeme i ty, kteří nosí větší konfekční velikost. Pokud máte postavu typu jablka se silnějším středem těla, pásek zavažte jen zlehka, v opačném případě klidně více utahujte. Látkový pásek můžete také vytáhnout a občas vyměnit za ten pevnější, který promění ráz celého outfitu.

Velkým benefitem košilových šatů je také véčkový dekolt, o kterém se právem mluví jako o tom nejlichotivějším. Véčko opticky zeštíhlí i prodlouží trup a hodí se jak pro menší, tak i větší prsa. Co se týče délky rukávů nebo lemu šatů, tady už je to čistě ve vaší režii. Největšímu procentu žen sedí délka nad kolena nebo těsně pod ně, stále módní je ale i midi délka, které se rovněž nemusíte bát.

In jsou barvy, proužky i klasika

Co se týče módních trendů, ty primárně řešit nemusíte. Košilové šaty se nosí bez ohledu na sezonu, a pokud vám tak vyhovuje čistá klasika v podobě jednoduchých bílých šatů nebo těch s jemnými bleděmodrými proužky, poslužte si. Baví-li vás naopak výraznější kousky, porozhlédněte se po barvách (doporučujeme vyzkoušet svěží zelenou či jasně oranžovou) a případně potiscích, kterých jsou tentokrát plné kolekce. Nevadí-li vám odhalovat kůži v oblasti nad boky, můžete si také pořídit originální šaty s prostřihy.

Načítám