Hlavní obsah

Nejkrásnější jarní šaty ve velikosti 44 a výš. Zkuste výrazné barvy, potisky nebo klasiku

Foto: T.Den_Team, Shutterstock.com

Foto: T.Den_Team, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaty křivkám sluší! Máte větší konfekční velikost a neodbytný pocit, že by se vám jedny nebo dvoje na jaro hodily? Jste na správné adrese. Z nových kolekcí jsme pro vás vytipovali rovnou dvě desítky stylových kousků. Najdete mezi nimi svého favorita?

Článek

Šaty patří mezi důležité důvody, proč mnoho žen s takovým napětím sleduje předpověď počasí. Jakkoli víme, že se dají nosit 365 (a někdy i 366) dní v roce, přece jen je příjemnější, když se mohou vynechat punčocháče a nejrůznější svršky. A jednodušší je to i s obuví – většině modelů mnohem víc svědčí přítomnost sandálků, lodiček nebo tenisek než těžkých kotníkových bot.

Šaty od velikosti 44 a výš

Jestliže sháníte šaty do velikosti 42, máte poměrně široké pole působnosti. Jakmile se ale soustředíte na cifry 44 a výš, jsou vaše možnosti přece jen omezené. Nechcete-li ztrácet čas hledáním vhodných velikostí, zaměřte se rovnou na značky, jež nabízejí rozšířené plus size kolekce. Využít můžete i nabídku e-shopů: najdete tam množství značek, které u nás v kamenném obchodě nekoupíte.

Nejstylovější plus size šaty

A jaké šaty se právě teď nosí? Velký prostor dostaly na jaře barvy. Máte-li na ně chuť a odvahu, odneste si do kabinky kousek v růžové, zelené nebo oranžové. A nebojte se – samotná barva vám opticky rozhodně nepřidá. Pustit se můžete také do grafických potisků, tradičních květin nebo vzorů.

Správný střih? Kamufláž nefunguje

Co se týče výběru vhodného modelu, nespoléhejte na strategii „čím volnější, tím lepší“. U plnějších tvarů totiž málokdy funguje. Volné střihy v kratší délce mohou svědčit postavě s plnějším středem těla, většině žen ale prospěje alespoň lehké projmutí v pase. Klasikou, která sedí největšímu procentu žen, jsou košilové šaty s páskem, které si stáhnete podle potřeby. Kromě vhodného střihu je ale důležitý i materiál: látka by měla příjemně kopírovat postavu, aniž by k ní příliš ulpívala.

Jak vybrat správné šaty podle postavy

  • Dámské šaty jsou pohodlné a ženské siluetě vyloženě lichotí. Najdete v nich spolehlivého módního spojence, po kterém můžete sahat znovu a znovu. Při výběru musíte znát svoje proporce a ideální střih, který vaše křivky podpoří. Nejste jisté, po jakém typu se dívat? Nastudujte si našeho průvodce, jak si vybrat šaty podle typu postavy.

Načítám