Hlavní obsah

Slim džíny se vrátily z módního pekla, život jim vdechla princezna Kate! Naučte se je nosit jako ona

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vévodkyně Kate na letošní oficiální vánoční fotografii potvrzuje, že slim džíny nejsou rozhodně out. I když byly generací Z odsouzeny k zániku, královská módní ikona to ignoruje. Jste rády?

Článek

Považovaly jsme debatu o slim džínách za uzavřenou. Jakou debatu, ptáte se? Módní svět zažil lehkou revoluci, když se poslední dobou odsunul střih džínů slim do kolonky „out“. Generace Z je vyměnila za široké roury a obepnuté džíny se staly nežádoucí. Je to taková módní válka mezi generacemi.

Na nové fotografii královské rodiny, vybrané k příležitosti vánočních přání, oblékla ale Kate modré slimky a bílou halenku. Odezva fanoušků byla obrovská - někteří sice komentovali nový dokument na Netflixu o Harrym a Meghan, ale nás zaujaly spíš reakce, které se týkaly módního výběru kalhot. Slimky nejsou za zenitem. Ne, když je nosí i sama vévodkyně, ba co víc, na oficiální fotografii! A perlička k tomu – tuto halenku už oblékla jednou na oficiální událost, a to v roce 2019.

Foto: Profimedia.cz

Tuto fotografii vybrala královská rodina na letošní vánoční přáníFoto: Profimedia.cz

Komu slim džíny sluší?

Slim nebo ještě přiléhavější skinny džíny můžou být problematické, ale mají i nesporné výhody. Ne ke všemu se totiž hodí široké kalhoty. Někdy prostě potřebujete vyvážit objemný svetr či halenku upnutými nohavicemi. Ze šatníku bychom je rozhodně neměly vyhazovat jen proto, že nejsou zrovna trendy.

Super fungují, když potřebujete ubrat nějaké to kilo, především v černé, tmavě modré či šedé barvě. Ani majitelky větších křivek se jich nemusí bát. Vytvarují totiž postavu lépe než volné džíny, kterými si myslíte, že některé partie zamaskujete – naopak mohou opticky kila přidat.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate v únoru a březnu 2022 Foto: Profimedia.cz

Jak si vybrat slim džíny

Pečlivě volte velikost a nekupujte si je, pokud jsou vám hodně na těsno – budou se zařezávat, a tak je nejspíš přestanete nosit. Najít ty správné, tak akorát strečové pro pohodlné nošení, dá trochu zabrat, ale vyplatí se to.

Pokud se jedná o jejich vzhled, nechte si v šatníku jen ty, které nemají roztrhaná kolena. Dejte přednost střídmější variantě bez ošoupaných detailů a ideálně v tmavě modré barvě, jako má na nejnovější fotce vévodkyně z Walesu.

Foto: Profimedia.cz

Variace se slim kalhotami z roku 2021Foto: Profimedia.cz

Široké, nebo upnuté? Vyhlašujeme příměří

Slimky, nebo zvony? Záleží hlavně na tom, co se líbí konkrétně vám a v čem se dobře cítíte. Novou fotku vévodkyně Kate ale vidíme jako potvrzení, že slimky nepatří do módního pekla ani důchodu. Koneckonců, i samotná Kate nosí jak upnuté, tak i široké nohavice, které její štíhlé a vysoké postavě také padnou.

Nej slim a skinny džíny

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 1699 Kč; Lindex, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč; Levi's 720, 3099 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč; Noisy May, 629 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 599 Kč; Cotton On, 972 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám