Hlavní obsah

Módní kousek, bez kterého se Dagmar Havlová neobejde? Jednoduchý černý rolák. Bude slušet i vám!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová působí za všech okolností elegantně. Nedávno prozradila, jakému kousku vděčí za svou skvělou módní pověst. Jejím nejoblíbenějším parťákem je klasický černý rolák a nikdy prý nevynechá příležitost pořídit si další. Jste na tom podobně? Poradíme vám, kam pro něj.

Článek

Každá z nás má své bezpečné módní stálice, ke kterým se pravidelně vrací. Pro Dagmar Havlovou to jsou černé roláky. Když se podíváte na její fotky v průběhu let, pochopíte, jak moc má tenhle klasický kousek ráda.

Mám jich plnou skříň, říká

Bývalá první dáma, která v loňském roce oslavila sedmdesáté narozeniny, se o své módní vášni nedávno rozpovídala, respektive rozepsala na Instagramu. Černý rolák je jejím nejoblíbenějším kouskem už od mládí – jako důkaz přidala i fotku z doby, kdy jí bylo devět let. „Mám jich plnou skříň. A nikdy nevynechám příležitost si koupit další. Ano, v moderní terminologii se tomu říká, že na nich ujíždím. Nenosím je snad jen v létě,“ napsala na svůj účet. Její láska k rolákům má prý částečně i praktické pozadí – častou ztrátu šál.

Roláky obléká zejména pod saka, čímž se dostáváme k její oblíbené trojkombinaci. V kalhotách, roláku a saku se ve společnosti objevuje poměrně často, svůj oblíbený kousek ale ráda nosí i k džínám.

Ulovte si svůj rolák

Pokud máte k rolákům podobný vztah jako Dagmar Havlová, rovnou se podívejte do naší fotogalerie na tipy, které vás navedou k rolákům z příjemných materiálů.

Máte pochybnosti o tom, jestli tento kousek můžete nosit i vy? Ve správném provedení a stylingu určitě ano. Pokud nemáte dlouhý krk, vyhněte se těm, které jsou v oblasti krku objemné, a vyzkoušejte klasický užší rolák. Bude-li krk dobře obepínat, opticky vám ho nezkrátí. Důležitá je vždy také vhodně zvolená velikost, která není příliš těsná, ani zbytečně od těla. Klíčový je i výběr podprsenky, neměla by být vůbec patrná. U slabších materiálů volte zásadně tmavé prádlo a dejte pozor, aby se vám někde nelichotivě nezařezávalo.

Pakliže se v roláku kopírujícím postavu necítíte, zkuste ho využít jako spodní vrstvu a přehoďte přes něj, stejně jako herečka, sako. Rolákový efekt zůstane zachován, současně ale chytře schováte partie, které nechcete odhalovat.

Načítám