Hlavní obsah

Proměna čtenářky: Černá je pryč, stejně jako vlasy po ramena. Hanka nemohla uvěřit, že je to ona

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatřicetiletá Hanka dělá kadeřnici nejen sama sobě, ale i celé rodině. Vlasy si pravidelně stříhá a barví načerno, tentokrát se ale svěřila do péče odborníků a dala jim volnou ruku. Tvrdá barva šla pryč a s ní i pěkných pár centimetrů délky. A výsledek? Čtenářka nemohla uvěřit, že se dívá sama na sebe.

Článek

Čtenářka Hanka ráda sleduje naše proměny, a protože u kadeřníka nebyla řadu let, řekla si, že se zkusí přihlásit (mimochodem, vy můžete udělat to samé). Maminka dvou dětí ve věku šest a sedm let zatoužila po změně a profesionálům dala odvážně volnou ruku.

Pryč s černou barvou

U kadeřníka byla naposledy před osmi lety. Hanka si vlasy stříhá a barví sama barvou z drogerie a sahá po černé, které se poměrně těžce zbavuje. Právě odchod od příliš tvrdé barvy jí ale doporučila kadeřnice Adéla Voglová z pražského salonu The Lounge by Jan Tesik.

Vlasy bylo nutné zesvětlit a až poté barvit. Jak ale Adéla Voglová zdůrazňuje, jde o metodu, kterou je vhodné absolvovat u odborníka a rozhodně se do ní nepouštět doma: „Zesvětlení vlasů, ve kterých je navrstvená tmavá barva, je výzvou i pro řadu kadeřníků. V potaz se musí vzít spousta faktorů včetně síly peroxidu a odbarvený vlas je pak nutné ještě sjednocovat a tónovat do požadovaného odstínu.“ Během pár hodin se podařilo přejít z černé na mnohem přirozenější a jemnější hnědou.

Poměrně velká byla i změna střihu. Délku kadeřnice zkrátila na mikádo po bradu, které je stále velmi trendy a současně i poměrně praktické na údržbu. Přední partie čtenářce zastřihla do módní „záclonkové“ ofiny, můžete ji znát také pod názvem curtain bangs. Vlasová proměna Haně vyrazila dech: „Je to úplně úžasný. Když jsem se podívala do zrcadla, ani jsem nevěřila, že jsem to já. U téhle barvy určitě zůstanu!“

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice se pustila do náročného procesu zesvětlování, kdy se vlas nejprve odbarví a následně barví a tónujeFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Po doladění barvy se kadeřnice vrhla na stříhání a foukáníFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hanka byla z proměny svých vlasů nadšenáFoto: Jakub Jurdič

Look doladilo líčení

Aby byla proměna vizáže kompletní, svěřili jsme čtenářku do rukou vizážistky Anny Sporkové. Hanku, která se sama maluje jen minimálně, nalíčila jen lehce a držela se jemných odstínů. Sjednotila pleť make-upem, na tváře nanesla bronzer a důraz kladla na oči – zvýraznila je linkou a stíny v hnědých tónech. Líčení pak doladila rozjasňovačem a rtěnkou přirozené barvě rtů.

Foto: Jakub Jurdič

Nezapomněly jsme ani na líčeníFoto: Jakub Jurdič

A jde se převlékat

Hanka ve svém volném čase preferuje sportovnější oblečení. Když se jí ale stylistka ptala, co by si chtěla vyzkoušet, mluvila o ženských a elegantních kusech. Barbora Havlíková proto nachystala kratší šaty košilového střihu a doplnila je páskem, který zdůrazňuje siluetu, dále vybrala asymetrickou halenku doladěnou podobně střiženou sukní a také kombinaci kalhot a vesty. Právě ta se stala volbou číslo jedna. „To mě úplně uchvátilo. Kdybych si měla jít něco koupit, pak právě tohle,“ prohlásila proměněná Hanka.

Foto: Jakub Jurdič

Vesta Massimo Dutti, 1595 Kč. Kalhoty Lindex, 1499 Kč. Boty Zara, 1199 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Reserved, 999 Kč. Kožený pásek Lindex, 599 Kč. Slaměná kabelka CCC, 699 Kč. Šátek na kabelce Lindex, 449 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Asymetrický top H&M, 399 Kč. Sukně Lindex, 999 Kč. Kabelka Lindex, 899 Kč. Boty Zara, 1199 KčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hanka před proměnou a po níFoto: Jakub Jurdič

Náš tým

  • Vlasy - kadeřnice Adéla Voglová, salon The lounge by Jan Tesik. Adresa: Řeznická 662/17, 110 00 Nové Město, thelounge.cz; Instagram @thelounge_by_jantesik
  • Vizáž - Anna Sporková
  • Styling - Barbora Havlíková

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám