Hlavní obsah

5 nejmódnějších kabelek jara: Trendy jsou přírodní materiály, barvy a tvar půlměsíce

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Držet krok s módou můžete i bez neustálých obměn šatníku. K tomu, abyste působily moderně, častokrát stačí přidat jeden jediný prvek. Trendy kabelku. Které barvy, materiály a tvary jsou momentálně v kurzu?

Článek

Jste zvědavé, co je ve světě kabelek nového? Vydejte se s námi na světové týdny módy a nahlédněte do kolekcí pro letošní jaro/léto. Ukážeme vám ty nejzásadnější trendy, které se na kabelkách podepsaly, a přidáme i tipy na cenově dostupné kousky z obchodů pro případ, že byste chtěly přejít od teorie k praxi a začít nakupovat.

Inspirováno přírodou

Nejsilnějším trendem nové sezony jsou kabelky, u kterých je kůže (alespoň částečně) nahrazena provazovým materiálem, bavlněným plátnem nebo třeba rafií. Pokud máte ve sbírce slaměný košík nebo kabelku, určitě je letos oprašte a noste, in jsou ale i spletené provazy, které do své jarní kolekce přidala například Stella McCartney. Kabelky, inspirované přírodními materiály, se skvěle hodí k letním modelům a kouskům z lehčích materiálů.

Výrazné barvy

Na tomto trendu je sympatické, jak moc je variabilní. Vybrat si můžete kabelku v jakékoli oblíbené barvě a můžete si být jisté, že budete trendy. Ať už půjde o jemný pastel, nebo výraznější odstín. Barevnou kabelku můžete přidat ke všem jednodušším outfitům a nemusíte k ní shánět boty ve stejném odstínu. Barvy nejlépe vyniknou v doprovodu světlejších modelů, podmínkou to ale není.

Ve tvaru půlměsíce

Oblé tvary bodují už několikátou sezonu a došlo na ně i tentokrát. (Nejen) na přehlídce značky Valentino se objevila kabelka ve tvaru půlměsíce a podobné kousky jsou k dostání i v obchodech. Tyhle krásky jsou ideální pro vyznavačky elegance a nadčasové klasiky a skvěle osvěží i byznys styl. A už jsme říkali, že bývají poměrně prostorné?

Extra dlouhé

V posledních letech byly nesmírně populární bagetové kabelky (úplně slyšíme Carrie Bradshaw a její hlášku: To není kabelka, to je baguette!), a ačkoli s nimi neuděláte chybu ani letos, ještě více trendy jsou jejich prodloužené varianty. Kabelka z přehlídky Jil Sander má velmi minimalistický design a podobně jsou na tom i kousky, které najdete v obchodech.

Stylové vaky

Trendem, o kterém byste měly vědět, jsou i vaky neboli bucket bags. Na přehlídce značky Chloé je modelky držely v rukou, vy si je ale můžete pohodlně zavěsit na rameno. Tenhle typ kabelek je jako stvořený pro ležérnější outfity a skvěle se hodí i k letním rozevlátým modelům. Na vaku se častokrát objevují přírodní materiály, pořídit si ho ale můžete také v kůži.

Načítám