Hlavní obsah

Trendy malé kabelky 2024: Prošívání, odvážné barvy a kufříkový tvar

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvolit správnou kabelku k outfitu je klíčové. Musí se vám do ní vejít všechny nezbytnosti (mobil, klíče, rtěnka), ale také musí k vašemu oblečení ladit nebo naopak vytvořit ten správný kontrast. V našem výběru jsme se zaměřily na menší kabelky na rameno.

Článek

Co se právě teď děje v kabelkovém světě? Na přehlídkových molech bodovaly velké tote bag, tedy tašky, do kterých se vejde prostě všechno, ale i menší kabelky do ruky s horní rukojetí. Ty sice nejsou tak praktické, ale skvěle fungují jako módní doplněk.

Nic proti crossbody kabelkám, které se nosí křížem přes rameno - jsou skvělé, praktické a nedáme na ně dopustit. Přesto se vyplatí mít aspoň jednu kabelku s krátkým uchem. Proč? Váš outfit neuvěřitelně pozvedne. Jsou chic, mají zajímavé tvary, můžou být elegantní i extravagantní. Unosíte je na kávu s kamarádkou, romantickou večeři nebo večírek, kam se větší kabelky opravdu nehodí.

Kde brát inspiraci na nejnovější trendy? Na fotkách street stylu z posledních týdnů módy. Inspirujte se tvarem, zdobením nebo barvou. Vybraly jsme pro vás 16 kousků!

Kufřík

Začneme u kabelek à la kufřík, nevyjdou snad nikdy z módy. Občas spadají i do kategorie crossbody, díky odnímatelnému delšímu popruhu, k tomu ale mají vždy horní rukojeť. Úžasně doplňují zejména elegantní outfity s nádechem bussiness nebo pánského stylu (konkrétně cigaretové kalhoty + bílou košili). Jejich design je většinou minimalistický a můžete jej skvěle oživit uvázáním šátku.

Zajímavý reliéf

Zajímavý detail, ale zároveň minimalismus? Spousta kabelek vyniká díky prošívání, které tvoří výrazný reliéf. Vašemu hledáčku by něměly uniknout zapletené kožené varianty. Držely jsme se hnědé inspirace, ale zaujala nás i lesklá krémová varianta. Nekombinujte je ale k oblečení, kde by prim hrála právě výrazná struktura nebo velké vzory. Jsou ideální pro milovnice jednoduchých kombinací.

Hobo bag

Oproti vystouplému reliéfu najdete v nabídce také hladké úpravy kůže, které ve vašem šatníku rozhodně najdou uplatnění. Tvar hobo bag už jste mohly zahlédnout v předchozí galerii - jde o tvar do půlkruhu, může být i lehce asymetrický a skvěle se nosí na jednom rameni. Nebojte se sáhnout ani po sytém odstínu, který skvěle rozzáří vaše jarní outfity.

Džínová kabelka

Denim pronikl letos všude - od trenčkotů přes boty až po kabelky. Ty můžou vypadat prudce chic, ale také tak trochu teenagerovsky - když jsou navíc ozdobené stříbrnými řetízky. Kombinujte je proto s opatrností. Najdete je v různých provedeních, od podlouhlé baguette po hobo bag.

Načítám