Hlavní obsah

Jste připravené na jaro? Vyměňte zimní kabát za lehký trenčkot nebo stylový bomber

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děkujeme zimním kabátům za společně strávené měsíce, ale zdá se, že už je brzy budeme moct odložit. Na jejich místo se chystají lehčí svršky, kterým budou dominovat stylové trenčkoty a bundy do pasu. Už víte, co si přehodíte přes ramena?

Článek

Zimní sezona se oficiálně blíží ke svému konci, a tak je namístě zrevidovat stav vašeho šatníku. Pokud máte pocit, že by vaše sbírka jarních svršků potřebovala doplnit, můžete se inspirovat kousky, které vytipovala stylistka Pavlína Kapicová. Na své si přijdou jak milovnice nadčasové klasiky, tak ty z vás, které tíhnou k ležérnějšímu stylu.

Trenčkot nezklame

Když říkáme, že se tenhle kabát hodí ke všemu, ani trochu nepřeháníme. Pokud hledáte svršek, který si bude notovat s elegantnějšími i ležérnějšími outfity, vsaďte na trenčkot. Ačkoli se nosí už celé dekády, stále se těší pověsti jednoho z nejmódnějších kabátů vůbec. A kromě toho, že je variabilní, je také extrémně lichotivý. Neexistuje typ postavy, jíž by tento kabát nesvědčil, a to díky jeho klasickému střihu s páskem, který lze vázat a utahovat přesně podle potřeby.

Foto: Jakub Jurdič

Trenčkot Desigual, 4 739 Kč. Overal Desigual, 3 499 Kč. Boty Jenny Fairy, prodává CCC, 599 Kč. Kabelka Marks & Spencer, 899 Kč. Náušnice modelky vlastníFoto: Jakub Jurdič

Trochu jiný bomber

V posledních letech se skvěle daří bomber bundám a my na tento trend navážeme. Pokud vás láká představa bundy do pasu, ale bomber je na vás příliš ležérní, porozhlédněte se po svršku, který má podobný střih, ale jeho běžný materiál nahrazuje hrubší struktura vlny. Stylistka podobnou bundu přidala k pleteným šatům, skvěle ale bude vypadat i v doprovodu kalhot.

Foto: Jakub Jurdič

Bunda Marks & Spencer, 1 999 Kč. Šaty H&M, 1 899 Kč. Boty Reserved, 1 199 KčFoto: Jakub Jurdič

Ve sportovním duchu

Pokud hledáte svršek ve sportovním stylu, zaměřte se na moderní bundy, které nahrazují parky. Výhodou jsou nastavitelné šňůrky v pase, díky čemuž si můžete bundu vytvarovat podle libosti, a samozřejmě kapuce. Kousek, který má na sobě modelka, má navíc voděodolný povrch, takže zvládne i nějakou tu jarní přeháňku.

Foto: Jakub Jurdič

Bunda Oysho, 2 599 Kč. Šaty Marks & Spencer, 1 299 Kč. Tenisky Marks & Spencer, 1 699 Kč. Ponožky Zara, 299 Kč. Balaclava (kukla) Lindex, 599 KčFoto: Jakub Jurdič

Béžová klasika nestárne

K trenčkotům se ještě na chvíli vrátíme, a to u svršku, se kterým bodovala už Audrey Hepburn ve Snídani u Tiffanyho. Ačkoli od uvedení filmu uplynulo více než šedesát let, s béžovou klasikou stále zabodujete. Pokud si tento nadčasový kabát hodláte pořídit, buďte náročné a vyberte si kvalitně zpracovaný kousek, který vám vydrží. Jak jsme připomínali, hodí se ke všemu, pokud vás ale baví trend béžové s béžovou, zkuste i tuhle variantu.

Foto: Jakub Jurdič

Trenčkot H&M, 5 999 Kč. Košile H&M, 1 459 Kč. Kalhoty H&M, 1 199 Kč. Taška Zara, 699 Kč. Náušnice modelky vlastní. Boty Sprandi, prodává CCC, 999 KčFoto: Jakub Jurdič

Oversized bunda

Poslední tip patří béžové bundě v délce do pasu. Ačkoli je v oversized stylu, díky staženým rukávům a pasu nevypadá příliš objemně. Stylistka Pavlína Kapicová ji přidala k nevšedním košilovým šatům se zipem, tenhle svršek se ale bude hodit i ke kalhotám a džínům.

Foto: Jakub Jurdič

Bunda Reserved, 1 799 Kč. Šaty Reserved, 1 399 Kč. Boty Reserved, 1 599 Kč. Ponožky Zara, 299 KčFoto: Jakub Jurdič

Anketa

Který jarní svršek u vás nejvíce zabodoval?
Tmavě zelený trenčkot
52,4 %
Šedý bomber
8,7 %
Sportovní bunda
13,3 %
Béžový trenčkot
22,4 %
Oversized bunda
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2920 čtenářů.

Náš tým

  • Modelka - Tereza Fišerová (Crush Models)
  • Styling - Pavlína Kapicová
  • Vizáž - Jana Zimandlová

Načítám