Hlavní obsah

S čím kombinovat kožené kalhoty? Prohlédněte si 10 stylových looků s podpatky i teniskami

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožené kalhoty jsou in už tolik let, že se dají zařadit do kategorie moderních základních neboli basic kousků. Máte pro ně slabost i vy? Podívejte se, s čím vším se dají kombinovat, a rozšiřte svůj módní repertoár.

Článek

Pokud se řadíte mezi hrdé majitelky kožených kalhot, určitě máte své oblíbené kombinace, které vás nikdy nezklamou. Proč se ale neinspirovat a nekouknout, s čím je nosí ostatní?

Černé kalhoty jako základ

Ačkoli se kožené kalhoty dají sehnat v nejrůznějších barvách, pro lepší názornost jsme zůstali u naprosté klasiky, kterou je černá. S pomocí tohoto kousku vytvoříte asi největší počet stylových kombinací, takže pokud se na nákup kožených kalhot teprve chystáte, doporučujeme začít právě tady. Přestože operujeme s termínem kožených kalhot, stejně dobře vám poslouží i koženka, která má mnohem nižší pořizovací cenu. Investici do pravé kůže by pak měly zvážit ženy, které kalhoty nosí opravdu pravidelně a vědí, že je neomrzí za rok ani za dva.

Slimky nahradily rovné střihy

Trend začínal u úzkých variant, ale v současnosti se nosí především střihy s rovnými až širokými nohavicemi. Tyhle modely nepřilnou k tělu a neprozradí sebemenší nedostatek, jako to dělaly slimky, takže pokud vás tento trend láká, není důvod, proč se mu vyhýbat. Pořídit si můžete i kalhoty ve stylu jogger, které mají elastický pas a hodí se i pro ženy s postavou typu jablka, tedy s plnějším středem těla.

10 stylových kombinací s koženými kalhotami

Proč si kožené kalhoty oblíbily ženy napříč světem a generacemi? Jedním z hlavních důvodů je určitě jejich variabilita. Tomuto kousku totiž sluší velká spousta svršků – ať už to jsou klasické košile, bavlněná trika, lehké halenky, objemné i méně objemné svetry a v neposlední řadě saka, která umí ubrat na jejich rebelském tónu. A široké pole působnosti máte i při výběru bot. Koženým kalhotám sluší podpatky, skvěle ale vypadají i v doprovodu nízkých párů, ať už jsou to tenisky, mokasíny nebo baleríny, které budou hitem nadcházejícího jara.

Načítám