Hlavní obsah

Mokasíny jako hit podzimu 2022: Ty „nové“ vám přidají pár centimetrů a nosí se s ponožkami

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zářijová klasika, nebo trendy bota? Správná odpověď je aktuálně ta druhá. Mokasíny jsou v nové sezoně mimořádně žádaným artiklem a některé páry byly dokonce povýšeny. Doslova! Co říkáte na jejich chunky verzi s masivní podešví?

Článek

Myslíte si, že už vás nemají čím překvapit? Mokasíny prošly v letošním roce velkou proměnou. Za nejmódnější jsou považovány páry se silnou podešví, které vám přidají nějaký ten centimetr k dobru a mění se i pravidla kolem jejich nošení. V obchodech ale samozřejmě natrefíte i na důvěrně známé „přízemní“ páry.

Trend jménem chunky mokasíny

Přijdou vám tradiční páry málo cool? Vrhněte se do aktuálního trendu číslo jedna a pořiďte si chunky (s tlustou podrážkou, robustní) mokasíny. A nebojte, s jejich kombinováním to nijak složité není. Hodí se v podstatě k jakýmkoli kalhotám (zejména těm užším) a klidně i k sukním a šatům, ke kterým tvoří zajímavý módní kontrast.

Foto: , Profimedia.cz

Chunky mokasíny můžete nosit k džínám jako herečka Lucy Hale (33), ale klidně i k šatům, jak to vidíte u herečky Eizy González (32)Foto: , Profimedia.cz

Pokud se nebojíte experimentovat, jděte ještě o krok dál a přidejte do bot ponožky. Ano, opravdu. Rozhodnete-li se pro ně, nechte je naplno přiznané a volte kousky v klasické délce. A barva? Nejčastěji je vidět stará dobrá bílá. Varianta s ponožkami se dá doporučit zejména ke krátkým délkám, ať už mluvíme o sukni, šatech nebo šortkách. Je to na vás příliš? Zkuste k chunky mokasínům alespoň zmiňovanou krátkou délku, a až se ochladí, přidejte transparentní černé punčochy.

Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber (25) bývá jednou z prvních hvězd, které se nových trendů ujmou nebo je dokonce nastolí. Masivní mokasíny nosí s ponožkami i punčocháčiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: DeeZee, 970 Kč; Tommy Hilfiger, prodává Modivo, 3912 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Steve Madden, prodává Answear, 2599 Kč; Högl, 3999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1799 Kč; Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 999 Kč; H&M, 1799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Call It Spring, prodává Zalando, 980 Kč; Mohito, 999 KčFoto: Archiv firem

Když preferujete klasiku

Máte pocit, že mokasíny se silnou podešví nejsou pro vás? V nových kolekcích samozřejmě najdete také spoustu klasických párů, které se nosí už několik sezon. A ano, i letos je ve velkém zdobí přezky a řetězy. A k čemu je nosit? Zatímco u masivní varianty vypadá nejlépe kontrastní kombinace s krátkou délkou, subtilnější klasika si nejvíce rozumí s kalhotami, džínami nebo volnějšími šortkami (skvělou kombinací na září je spojení s šortkovým kostýmem).

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 2595 Kč; Charles & Keith, 2330 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč; DeeZee, 750 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; COS, 3685 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Charles & Keith, 3560 Kč; H&M, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Vagabond, prodává Answear, 2499 Kč; Ryłko, prodává Zalando, 2359 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám