Hlavní obsah

Široké kalhoty jako trend 2022: S čím je kombinovat, aby slušely právě vaší postavě

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Několikrát jste si je nesly do kabinky, ale pohořelo to na jednom a tom samém. Obavách, jestli ty kalhoty s širokými nohavicemi budete mít s čím kombinovat. Zní vám tento scénář povědomě? Dejte si s námi lekci jejich nošení.

Článek

Jasně, některým typům postav sluší skoro všechny, ostatní se při hledání vhodného střihu trochu nadřou, ale věřte, že kalhoty s širšími nohavicemi můžete nosit všechny. S tímto kouskem je to vlastně podobné jako s červenou rtěnkou, ke které se také musíte propracovat a trochu se s ní sžít. Jakmile si na rudou zvyknete, bude se vám zdát, že vám sluší každý druhý odstín a s kalhotami je to podobné. Snadno se na ně zvyká.

Vaše společná cesta začíná v kabince

Pokud s nimi teprve začínáte, obrňte se trpělivostí a zkoušejte a zkoušejte. Každé kalhoty fungují na těle trochu jinak a roli nehraje jen jejich střih, ale i materiál a délka. Nevyhovuje-li vám nejčastější varianta do pasu, zkuste modely s elastickým pasem, který mnohem lépe svědčí ženám s problematickým středem těla. Stejně tak doporučujeme vyzkoušet i zkrácené délky a culottes, které působí lehčím dojmem než nohavice sahající na zem. A mimochodem, není důvod, proč by širší kalhoty nemohly nosit ženy s drobnější postavou – ve svém módním repertoáru je má i Victoria Beckham (48), měřící 163 centimetrů.

1. Triko na rozehřátí

Začněme zlehka. První módní volbou k širokým kalhotám bývá bavlněné tričko. To ale bude nejlépe vypadat, když nebude překrývat pas. Zaměřte se proto na kratší verze (i třeba tričko s nápisem), sahající těsně do pasu a pokud máte tričko delší, zakasejte ho nebo si ho zkraťte tím, že na jednom boku uděláte uzel.

Ke střihu kalhot se skvěle hodí placky, a tím nejsou myšleny jen sandálky všeho druhu. Obout k nim můžete i módní nazouváky nebo mokasíny. A co přes triko přehodit, až se ochladí? Klidně kratší kardigan, trendy zkrácené sako, křivák nebo jakoukoli jinou bundu, končící zase v pase.

Foto: Archiv firem

1. Triko Drykorn, prodává About You, 1179 Kč. 2. Kožené boty Guess, prodává Zalando, 3390 Kč. 3. Kalhoty Reserved Premium, 1799 Kč. 4. Kožená kabelka Kazar, 1953 Kč. 5. Pozlacený náramek Ania Kruk, prodává Answear, 569 KčFoto: Archiv firem

2. Body, doplněné džínovou bundou

Móda je o rovnováze. Kalhotám s volnými nohavicemi nejvíce svědčí upnutější vršky. Skvěle funguje například body, přes které můžete přehodit třeba džínovou bundu. V létě se dají místo body použít také celkové plavky, a pokud nemáte problém s odhalováním kůže, vsaďte na efektní crop topy.

Mimochodem, stejně dobře jako svršky sahající do pasu, vypadají i ty extra dlouhé. K body by se tak dal obléknout například dlouhý kardigan.

Foto: Archiv firem

1. Body Mango, 299 Kč. 2. Sandálky DeeZee, 602 Kč. 3. Kalhoty Zara, 1199 Kč. 4. Kožená kabelka Kazar, 2094 Kč. 5. Pozlacený řetízek s přívěskem Pilgrim, prodává About You, 879 Kč. 6. Džínová bunda H&M, 799 Kč.Foto: Archiv firem

3. Tílko s košilí přes

S košilí postupujte opatrně – zdaleka ne všem lichotí kombinace dvou volných střihů. Aby spolu jednotlivé kousky souzněly, košili zakasejte a klidně přidejte i pásek do poutka kalhot. Chcete-li nechat košili volně přes, zapněte ji jen k pasu a spodní knoflíčky nechte netknuté – opět získáte alespoň náhled na střed těla. Jste pro, vyzkoušet něco nového? Udělejte to jako modelka Kendall Jenner (26) a ke kalhotám oblékněte jednoduché tílko, přes které přehodíte rozepnutou košili.

Foto: Archiv firem

1. Tílko COS, 620 Kč. 2. Sandálky Mango, 899 Kč. 3. Náušnice Coach, prodává Answear, 1299 Kč. 4. Pozlacený prsten Massimo Dutti, 695 Kč. 5. Kalhoty H&M, 499 Kč. 6. Kožená kabelka Kazar, 1145 Kč. 7. Oversize košile COS, 1699 Kč.Foto: Archiv firem

4. Saténová košile

Letní lehoučké kalhoty většina žen páruje s bavlnou, z módního hlediska si ale tyto materiály mnohem lépe rozumí s příbuznými látkami. Vyzkoušejte spojení se saténovou košilí a asociace s pyžamovým kompletem se nebojte. Podobné dvojky jsou vyloženě v kurzu.

A pozor, lehké kalhoty nemusíte odkládat hned s koncem prázdnin. Můžete jít do kontrastu a spárovat je s hrubším svetrem nebo měkoučkou mikinou. Tímto způsobem se dají nosit ještě v té teplotně příznivější polovině podzimu.

Foto: Archiv firem

1. Košile H&M, 399 Kč. 2. Boty Zara, 1599 Kč. 3. Kalhoty H&M, 799 Kč. Košile H&M, 399 Kč. 4. Kabelka DeeZee, prodává Modivo, 1419 Kč. 5. Prsteny Pieces, prodává About You, 249 Kč za set. Foto: Archiv firem

5. Mikina

Ačkoli tak možná samy nevyznívají, kalhoty s volnými nohavicemi se ve skutečnosti snadno párují i s ležérními kousky, jako je mikina. Pokud patříte k ženám, které by nejraději nosily jen zmiňovanou mikinu s džínami, zkuste udělat pár změn a denim vyměňte za trendy kalhoty. Brzy zjistíte, že je vzdušná látka na nošení mnohem příjemnější než pevný denim.

Ležérní outfit můžete pozvednout s pomocí podpatků, klidně ale zůstaňte i u tenisek. Pokud budou kvalitní a stylové, není proč se jim vyhýbat. Z kabelek můžete vsadit na klasickou cross body a pakliže si s módou rády hrajete, klidně i na trendy ledvinku.

Foto: Archiv firem

1. Kalhoty C&A, 495 Kč. 2. Kožená ledvinka Tommy Hilfiger, 1245 Kč. 3. Mikina Scotch & Soda, prodává About You, 2249 Kč. 4. Kožené tenisky Guess, prodává Humanic, 3299 Kč. 5. Sluneční brýle Vogue, prodává Eyerim, 2029 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám