Hlavní obsah

Kontroverzní ponožky jako věčné téma: Kdo je umí nosit a kdo by si potřeboval vzít pár lekcí vkusu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ponožky v sandálech, pantoflích či střevíčkách? Nebo u pánů i v uzavřených botách, ale až příliš okatě vykukující? Už dávno neplatí, že jde o klasické módní faux pas, přešlap jako blázen a ostudu. Ponožky v sandálech si z módních mol razí cestu i do ulic. Ale pozor, ne vždy jde o módní záměr a ne vždy se to povede! Tak kdy ano a kdy ne? Podívejte se na tyhle slavné.

Článek

Ponožky v otevřených botách už nejsou automaticky módní chyba, čím dál tím častějii totiž fungují jako důkaz stylistické sofistikovanosti. Vybalancovat to umí jen málokdo, jasná pravidla totiž neexistují. Ponožky totiž ani nemusí být stylové či sladěné se zbytkem outfitu. Kdo to s nimi zvládá?

Bella Hadid

Americká modelka se v módě vyzná jako málokdo a jen výjimečně ve svých outfitech chybuje. A chybu neudělala ani v tomto případě.

Svůj byt v New Yorku opustila v opravdu stylovém oblečení: bílá halenka a přes ni zajímavé vzorované šaty je povedený model sám o sobě. Jenže kráska se rozhodla vše doladit a dát tomu punc originality a doplnila černé sandálky bílými ponožkami. A všimněte si, že dbá na detaily – ponožku zdobí stejné perličky jako modelčin krk. Prostě promyšlené a povedené!

Foto: Profimedia.cz

Modelka ví, jak na toFoto: Profimedia.cz

Debby Ryan

Americká herečka se pokusila o něco podobného. Na slavnostní akci vyrazila v lesklých, jednoduchých šatech. Žádný velký výstřih nebo rozparek, jen decentní obrázek v oblasti pasu. Tedy ideální příležitost outfit nějak ozvláštnit.

Jediná chyba je, že ponožky, které herečka vybrala, jsou příliš sportovní. Nejspíš to byl záměr, zkombinovat nezkombinovatelné, nechat vyniknout protiklady. Za nás by ale trochu jemnější ponožky udělaly lepší službu.

Foto: Profimedia.cz

Tohle vyloženě na jedničku není, ale úplně špatně také neFoto: Profimedia.cz

Daniel Hůlka

Daniel Hůlka má úžasný hlas a hudební talent, sledovat ho na jevišti je rozhodně zážitek. Ale v módě tápe. Tisková konference sice není ples v opeře, ale pořád je to událost, která si trochu elegance zaslouží.

Barevné ponožky samy o sobě nejsou vůbec špatné, ovšem v kombinaci se sportovními kraťasy a trikem nejsou rozhodně ideální volbou. Barevné ladění je tak trochu na sílu a vše výrazně zhoršují ochozené boty. Tady to dopadlo trochu podobně, jako když pejsek s kočičkou vařili dort.

Foto: Profimedia.cz

Tady nejsou průšvih jen ponožky, ale i značně ochozené botyFoto: Profimedia.cz

Juraj Kukura

Juraj Kukura to s módou rozhodně umí. Zajímavý kostkovaný oblek doplnil vínovými ponožkami, které nechal záměrně vykukovat, a je z toho velká paráda. Působí to svěže, mladistvě, originálně, ale pořád elegantně a slavnostně. Kéž by si víc českých mužů tak rozumělo s módou!

Foto: Profimedia.cz

Juraj Kukura je rozený elegánFoto: Profimedia.cz

Elsa Hosk

Švédská modelka se v módě vyzná. Takže když se v roce 2019 objevila v ulicích během filmového festivalu v Benátkách nenalíčená, v hodně ležérním outfitu a s ponožkami v pantoflích, bylo jasné, že tohle prostě frčí.

Už dávno neplatí, že trekové sandály do města nepatří. Trend ošklivých bot odstartovala před sedmi lety značka Balenciaga a díky tomu se už i v řetězcích setkáváme třeba s robustními ugly teniskami nebo biker boots. Před pár lety si influencerky zamilovaly tyto praktické sandály, takže pokud nějaké máte, vezměte je k midi šatům, ke lněnému kostýmku nebo k džínům a saku a jděte s dobou. Pozor – sportovní kraťasy a tričko nebo bavlněné šaty na koupaliště vám k těmto sandálům stejnou módní službu neudělají.

Foto: Profimedia.cz

Tady se skvěle kombinuje pohodlí i cit pro móduFoto: Profimedia.cz

Kristen Stewart

Pamatujete si ji určitě jako Bellu z upírské ságy Stmívání, ale poslední roky už si drží trochu jiný styl. Místo romantiky sází spíš na sportovní a ležérní módu.

Když se vydá mezi lidi v podobně ošuntělém modelu, krásnou Bellu by v ní hledal opravdu málokdo (koukněte, jak došlo k proměně Kristen Stewart). A ačkoliv ani ponožky v botách určených primárně na pláž nejsou módní faux-pas (skvěle je s outfity kombinuje například David Beckham), tady v tom případě to úplně nefunguje. Vytahaná mikina, kšiltovka, co má schovat neupravené vlasy, seprané džíny, v tomto oblečení a s ponožkama v pantoflích působí Kristen jako školačka, která na výletě se třídou loví z posledních zásob čistého oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Ani tady ponožky nefungujíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám