Hlavní obsah

Nejpopulárnější tenisky roku 2024: Bodují retro boty, ve kterých se hrál v 50. letech fotbal

Foto: Jeremy Moeller, Shutterstock.com

Foto: Jeremy Moeller, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investice do trendy tenisek je skvělým způsobem, jak držet krok s módou. A to doslova. Pokud se chcete zorientovat ve světě oblíbených párů a zjistit, které modely se letos nosí nejvíce, jste na správné adrese. PS: Zdá se, že nadvláda minimalistických, čistě bílých tenisek je u konce.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

K džínám, kalhotám s puky, sukním i šatům… tenisky se dnes nosí doslova ke všemu, a když připočteme to, jak jsou pohodlné, nemůžeme se divit, že je o ně takový zájem. Které páry zažívají v současné době ten největší hype?

Nejpopulárnější modely roku 2024

Ačkoli v minulých letech nejvíce skórovaly značky Nike nebo New Balance, letos je v žebříčku popularity předběhl adidas. Ten zabodoval s retro modely Samba (mimochodem, jde o reedici fotbalových bot z 50.let), Gazelle, ale v poslední době i Handball Spezial, které spojují pruhy na boční straně tenisek. Trendy adidasky milují celebrity, módní inluencerky, ale i stylistky, které je mají na svých wish listech.

Pokud fandíte teniskám s fajfkou a nevíte, které vybrat, porozhlédněte se po modelech Cortez nebo třeba Dunk Low (retro model z poloviny 80. let), které s oblibou nosí Hailey Bieber. Nevynecháme ani populární francouzskou značku Veja, již si oblíbila i princezna Kate - mezi jejich teniskami dnes boduje typ V-10 nebo Volley, který je vůbec prvním modelem, jejž v roce 2005 značka vydala.

Modely, které jsme právě zmínili, jsou k dostání v různých barevných variacích, což je jeden ze stěžejních teniskových trendů. Pokud si proto chcete pořídit nový pár, nedržte se jen klasiky jako v minulých letech a berte to jako super příležitost, jak vnést více barev do jarního šatníku.

Trendy zůstávají i masivní tenisky, které mají vibe devadesátých let – v téhle kategorii můžeme jmenovat model Gel-Kayano 14 od Asics nebo řadu 9060 od populárního brandu New Balance. Fandíte converskám? Ty klasické jsou samozřejmě nesmrtelné, velké oblibě se ale dnes těší jejich model s ozubenou platformou, který najdete pod názvem Run Star Hike. A pokud jste spíše na vansky, omrkněte model Knu Skool, který je reedicí původního modelu z 90. let.

Načítám