Hlavní obsah

Co si na jaře kupují stylistky? Na jejich seznamu jsou trendy tenisky, denim a len

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda není jen jejich hobby, ale i pracovní náplň. Stylistky tráví většinu dne obklopené oblečením a důvěrně znají nejen aktuální trendy, ale i jejich pomíjivost. A proto jsme se jich zeptali: Do kterých kousků má na jaře opravdu smysl investovat?

Článek

Pokud hledáte inspiraci na krásné módní kousky, ale i doplňky, jste na správné adrese. Poprosili jsme stylistky, aby nám ukázaly své jarní wish listy, z nichž už si stihly některé položky odškrtnout a ubytovat ve svém šatníku. Co se mezi jejich tipy opakovalo nejčastěji? Denim, len, kvalitní základní kousky, ale i trendy adidasky nebo letní slaměné kabelky.

Irena Vokrojová

O své módní favority se s námi podělila stylistka Irena Vokrojová (@outfitmania_cz), která se pravidelně podílí na našich módních editorialech a pracuje i s osobní klientelou, tedy běžnými ženami. Jak ona sama na jaře doplnila šatník? „Na svůj wish list jsem přidala své oblíbené a osvědčené kousky, držela jsem se ale netradičních materiálů nebo provedení,“ vypráví stylistka, která si do sbírky přidala zlaté mokasíny, džínové šaty a čeká na prodej prázdninového kaftanu.

Barbora Havlíková

„Na jaře asi nejvíc z celého roku cítím potřebu změny. Těžké zimní materiály měním za jemné hedvábí a satén,“ vypráví stylistka Barbora Havlíková (@barbora.havlikova). Jejím oblíbeným módním kouskem je saténové pyžamo, které ale nenosí do postele. „Ráda ho kombinuju s velkým pánským sakem, teniskami nebo balerínkami.“ Slabost má pro pánská vintage saka, která se podle ní dají sehnat v úžasné kvalitě za pár korun. Na jejím seznamu jarních must-have kousků najdete i tílko, jež nosí pod saténovým vrškem, ale i oblíbené páry bot.

Julia Silajdžić

„Na jaře mě nejvíc baví, že se ulice stávají barevnějšími,“ říká stylistka Julia Silajdžić (@juliasilaj), která se zařazením barev do šatníku pomáhá i svým klientkám. Co si plánuje v nové sezoně pořídit ona sama? „V hledáčku mám několik pěkných věcí, a to jak barevných, tak i praktických a snadno kombinovatelných. Protože nejde ani tak o to, kolik konkrétních kousků vlastníte, jako spíš jak je umíte nosit a vzájemně kombinovat.“ Zálusk má na červenou kabelku, hyper populární tenisky adidas Gazelle nebo široké kalhoty, ke kterým může přidat oblíbené barevné topy.

Nikola Marková

„Každou sezonu si vyberu jen pár trendy kousků, kterými doplním svůj šatník. Vybírám ale jen ty, jež korespondují s mým stylem, abych si byla jistá, že je unosím,“ popisuje svůj přístup k módě stylistka Nikola Marková (@markovani). Slabost má především pro pohodlné tenisky: „Líbí se mi designové retro modely a nejvíc různé limitky,“ říká stylistka, která je nejraději nosí v kombinaci se svým oblíbeným denimem. „Zrovna jsem si pořídila denimový set košile a kalhot s vysokým pasem a neodolala jsem ani nadčasovému lněnému obleku,“ říká stylistka. Miluje jednoduchý design, eleganci a kvalitní materiály.

Pavlína Kapicová

„Sázím na kvalitu, takže vybírám jen to, co mi bude opravdu dlouho sloužit, a nedělám žádné unáhlené nákupy,“ říká stylistka Pavlína Kapicová (@stylingkouc). „Detailně zkoumám složení materiálu, vnitřní švy i kvalitu šití, což je zaručený způsob, jak ušetřit a skoro nic si nekoupit,“ směje se stylistka, která se snaží podporovat i lokální tvorbu. Pořídit si plánuje lněné šaty a její nejnovější módní investicí i radostí jsou slingback lodičky na nízkém podpatku.

Načítám