Hlavní obsah

Alespoň jedny z nich! Ikonické tenisky, které nosí slavné krásky a dovolit si je můžete i vy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslet si, že se bez podpatků neobejdou, by bylo mylné. I hvězdy a slavné krásky se rády vyzují z vysokých bot a vklouznou do pohodlných tenisek. A na jejich výběru si dávají pořádně záležet! Pro které páry mají slabost a kde je seženete?

Článek

Ačkoli by se mohlo zdát, že budou vlastnit výhradně tenisky, na které padne minimálně polovina průměrného platu, není to tak. Kromě botek od značek Balenciaga, Gucci nebo Off-White totiž nosí i ikonické páry, které vás překvapí svou cenovou dostupností.

All Star od Converse

Kdo by je neznal? Kultovní conversky už mají za sebou dokonce oslavu 100. narozenin. Coby basketbalové boty byly navrženy v roce 1917, načež se brzy dočkaly vylepšení od bývalého hráče Charlese Hollise Taylora alias Chucka (1901–69). Novému páru se začalo dařit tak dobře, že se firma Converse rozhodla model pojmenovat právě po něm. Od roku 1932 mají kotníkové boty stále stejný design a hvězdu v logu obklopuje jméno úspěšného sportovce a obchodníka.

Foto: Profimedia.cz

Celebrity konversky milují! Modelka Kaia Gerber (20) nosí model All Star téměř ke všemuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Tenisky Chuck Taylor All Star Converse, 1699 KčFoto: Archiv firmy

Adidas a Yung-1

Značka Adidas má na kontě hromadu populárních tenisek. Mezi legendy patří především dobře známé modely Stan Smith, Superstar (s reliéfem mušle na špičce) nebo lehoučký Ultraboost. Z novějších kolekcí jsou potom oblíbené varianty, které svým robustnějším vzezřením připomínají estetiku 90. let – jmenovat lze řady Yung-1, Yung 96 nebo Ozweego.

Foto: Profimedia.cz

Ugly shoes nebo také dad sneakers. Pod pojmy „ošklivé“ nebo „tátovy“ se skrývají tenisky, které evokují styl 90. let. S oblibou je nosí i modelka Elsa Hosk (33), která má na nohou model Yung-1Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Tenisky Yung-1 Adidas, 2570 Kč, prodává FarfetchFoto: Archiv firmy

Dunk Low od Nike

Značka Nike má obrovskou fanouškovskou základnu a po teniskách s typickou fajfkou je velká sháňka. Kromě klasických modelů se zaměřte na variantu Dunk Low, která se narodila v roce 1985, a dnes se veze na vlně retro nostalgie. Tyto boty navrhl legendární designér Peter Moore jako alternativu k ikonickému páru Air Jordan 1, který proslavila basketbalová legenda Michael Jordan (59).

Foto: Profimedia.cz

Modelka Hailey Bieber (25) má tenisek celou sbírku a velkou část zabírá právě Nike. Kromě řady Air Jordan a Air Force se zásobuje modely Dunk Low, jehož černobílou variantu vidíte na snímkuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Kožené tenisky Dunk Low Nike, 2450 KčFoto: Archiv firmy

Superga s číslem 2287

I tato italská značka má za sebou dlouhou historii –  klasické plátěnky s číslem 2750 spatřily světlo světa v roce 1925 a vlajkovou lodí značky jsou dodnes. Přestože se prodávají v různých barvách, nejžádanější variantou zůstává bílá. Popularitě se těší i model 2287, který má oproti originální verzi zvýšenou platformu.

Foto: Profimedia.cz

Plátěné Supergy nosí mnoho hvězd v čele se zpěvačkou a tanečnicí Ashley Roberts (40). Bývalá členka kapely Pussycat Dolls nedá dopustit na model 2287Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Tenisky Superga 2287, prodává Zalando, 1920 KčFoto: Archiv firmy

New Balance v modelu 574

Jak napovídá samotný název značky, New Balance necílí jen na design, ale především pohodlí a kvalitu. Tenisky byly primárně navrženy jako běžecké boty, i když dnes v nich mnoho lidí sprintuje maximálně ke kavárně. Mezi nejoblíbenější patří řada 574, která si svůj design drží už od roku 1988. Pozitivem tenisek je také široká nabídka barev a jejich kombinací, ačkoli za základ je u této značky považována šedá.

Foto: Profimedia.cz

Tenisky New Balance jsou mezi celebritami populární. Modelka Alessandra Ambrosio (40) si vybrala z řady 574Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Semišové tenisky New Balance, model 574, 2149 KčFoto: Archiv firmy

Veja Esplar

Francouzská značka Veja vznikla v roce 2005 a masového úspěchu se dočkala až v posledních letech. Zakládá si na udržitelnosti – tenisky se rodí od samého počátku v Brazílii a kromě férového přístupu nabízí výběr mezi klasickou a veganskou kůží. Z řady jejích modelů bychom vyzdvihli řadu Esplar, poptávka je ale i po teniskách Campo, V-Lock nebo V-10.

Foto: Profimedia.cz

Ve výčtu slavných majitelek najdete i vévodkyni z Cambridge (40). Určitě by potvrdila, jak skvěle se tenisky Esplar hodí i k formálnějšímu oblečeníFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Kožené tenisky Veja Esplar, 2690 KčFoto: Archiv firmy

Vans a Sk8-Hi

Vansky určitě zdlouhavě představovat nemusíme. Kalifornská značka od svého počátku v 60. letech cílila na milovníky skateboardingu. První model se jmenoval Authentic a za jeho zrodem stáli autentičtí skejťáci Tony Alva (64) a Stacy Peralta (64). Na konci sedmdesátek následovala řada Old Skool a Sk8-Hi, které úspěch značky potvrdily. Nazouvací Vansky s černobílou šachovnicí už byly jen bonus.

Foto: Profimedia.cz

Vansky rozhodně nenosí jen holky, které to umějí se skateboardem. Na model Sk8-Hi nedá dopustit ani americká herečka Lucy Hale (32) známá ze seriálu Prolhané krásky (2010–17)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Kožené tenisky Sk8-Hi Vans, 2599 Kč, prodává FootshopFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám