Hlavní obsah

Nejmódnější boty jara: Naprostým hitem jsou balerínky, nosí se ale i slingback lodičky a mokasíny

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete vykročit, a to doslova, vstříc jarním trendům? Přidejte do své sbírky nový pár bot. Nebo, pokud jste nerozhodné, páry… Vybrat si přitom můžete rovnou z několika módních směrů – hitem číslo jedna zůstávají balerínky, nosit se ale budou i slingback lodičky (s volnou patou), mokasíny nebo tenisky s retro nádechem.

Článek

Pokud se chcete zorientovat ve světě trendy bot, vydejte se s námi na světové týdny módy. Z kolekcí pro letošní jaro/léto jsme vytipovali ty nejstylovější páry, které si v nové sezoně můžete pořídit. Pozitivní je, že jsou typově různé, takže je velká šance, že mezi nimi objevíte ty své. V kurzu jsou jak placaté balerínky, tak i mokasíny, tenisky nebo slingback lodičky. Chcete vidět a vědět více?

Balerínky

Balerínky za sebou mají úspěšnou sezonu a chystají se na další kolo. Módnější obuv si na jaře pořídit nemůžete, a je úplně jedno, v jaké budou formě. Klasický kulatý tvar, rovná špička, s páskem přes nárt nebo šněrováním… Nosí se úplně všechny. Pokud v nich chcete nicméně trávit více času, dbejte na to, aby měly co možná nejpevnější podrážku a alespoň minimální podpatek.

Slingback lodičky

Na seznamu módních trendů se objevují i lodičky s volnou patou. A nebojte, nemusí být extra vysoké. Současným hitem jsou naopak boty na kačence, tedy s nízkým užším podpatkem, slingbacky ale najdete i v úplně rovné variantě. Pokud se na ně chystáte a bojíte se, že vám bude pásek klouzat z nohy, pořiďte si do bot rovnou samolepicí gelové polštářky, které se umisťují doprostřed bot, pod klenbu. Zpříjemní došlap a současně drží nohu na místě, čímž zabraňují vyzouvání.

Saténové boty

Uznáváme, že satén coby povrch bot není dvakrát praktický, o tom ale móda nikdy nebyla. Pokud vás baví trend, který se objevil i na přehlídce značky Prada, pořiďte si boty v podobném duchu a noste je jen v případě, že předpověď počasí nehlásí žádné přeháňky. Méně choulostivé jsou modely s pásky, kde odpadá problém s věčně zaprášenou špičkou.

S metalickým odleskem

Pokud hledáte výraznější pár obuvi, ale nechce se vám řešit ladění barev, vsaďte na boty s metalickým povrchem. Mezi jarními trendy dominuje stříbro, které se hodí ke všem možným odstínům, pořídit si ale můžete i boty ve zlatě. Na konkrétní formě, respektive typu boty, tolik nesejde. Máte-li tendence hledat barevně ladící kabelku, raději to nedělejte. S výrazně lesklým povrchem je lepší šetřit.

Mokasíny

Vsadíme se, že tento typ obuvi už spousta z vás má, pokud ale ne, budete mít další příležitost k jejich koupi. Mokasíny jsou stále in a kromě chunky varianty s masivní podešví, která bodovala v předešlých sezonách, se nosí i střihová klasika. Mokasíny jsou must-have pro milovnice kostýmů, kalhot nebo oversized sak.

Retro tenisky

Pokud ještě nejste „přeteniskované“, pořiďte si takové, který svým designem odkazují na páry z osmdesátých nebo devadesátých let. Nejvíce žádané zůstávají tenisky ve světlých barvách, které můžete bez většího přemýšlení obout ke všemu. A jak si poradit s ponožkami? Vyberte si ze dvou módních strategií - buď zvolte ty ultranízké, které opravdu nebudou vidět, nebo zvolte poctivé, vyšší, jež se k retro teniskám skvěle hodí. Ponožková varianta nicméně není pro každého - žádá si nejen sebevědomou nositelku, ale i vhodné módní podání.

Načítám