Hlavní obsah

Bílé tenisky jako „must have“ jara! Poradíme, k čemu nosit plátěné, kotníčkové i ty s platformou

Foto: Pravosudov Yaroslav, Shutterstock.com

Foto: Pravosudov Yaroslav, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Jsou minimalistické, nadčasové a v obuvi hrají zvláště na jaře a v létě svůj prim, přestože se dají nosit po celý rok. Bílé tenisky jsou zkrátka královnami všech trendů, kterým podléhají skutečně jen nepatrně, i co se týče detailů. Pokud budete letos potřebovat nové, máme pro vás 20 super tipů.

Článek

V redakci máme pocit, že bílé tenisky už jsou dnes v každém dámském botníku samozřejmostí, ale jsou samozřejmě i ženy, které jim neholdují. Když se však zeptáte stylistky, první obuví, kterou vám doporučí, budou právě bílé tenisky. Jejich doménou dávno nejsou jen sportoviště, ale přesunuly se do kanceláří i na pěší zóny v centru měst. Jsou oblíbené nejen u módních guru, ale holduje jim spousta zahraničních i českých celebrit a influencerů, u nichž se můžete na sociálních sítích inspirovat, jak boty hravě kombinovat s outfitem na nejrůznější příležitosti přes den i večer.

Bílé tenisky si proto budou rozumět nejen s džínami a trendy širokými kalhotami, ale určitou ležérnost dodají také elegantním dámským kostýmkům, plisovaným sukním i jarním šatům s potisky. Vybírat můžete z kožených hladkých modelů, kotníkových a nízkých plátěnek, barefoot bot či trochu extravagantnějších kousků zdobených korálky, lesklými kamínky nebo metalickým panelem. Ulovte si pár pro letošní sezonu z naší následující inspirace.

Elegantní tenisky k šatům

Spousta žen si už dávno navykla na pohodlí, které kombinují s elegancí. A to je přesně případ bílých tenisek, které jsou velmi univerzální a hodí se k jakýmkoli šatům stejně jako k sukním. Ideální jsou jednoduché minimalistické tenisky v hladké kůži, která se vám bude dobře čistit. Je potřeba se o ni ale čas od času dobře starat, aby vám tenisky vydržely co nejdéle bílé.

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 1299 Kč. Vagabond, 2999 Kč.Foto: Archiv firem

Na platformě

Zvýšená podrážka v podobě platforem je malou spásou pro všechny ženy menšího vzrůstu, které si rády přidají pár centimetrů navíc, a prodlouží tak svou postavu. Samozřejmě to lze i pomocí podpatků, ale když na nich nechcete běhat celé dny, jsou tenisky s vyšší podešví žádoucí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vans, 1999 Kč. Zara, 799 Kč.Foto: Archiv firem

Se stahovací gumičkou

Jestli vám nějaký detail v obuvi usnadní nazouvání a ušetří při ranním odchodu pár minut navíc, pak je to tkanička na stahování, kterou nemusíte zavazovat. Najdete ji u více sportovnějších modelů, které unosíte třeba na vycházky do přírody nebo při delších pochůzkách po městě. Obujte je k plátěným chino kalhotám a pruhovanému tričku, které doplňte buď ležérním sakem, nebo klidně barevným bomberem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 899 Kč. Steve Madden, 2573 Kč, prodává Eobuv.Foto: Archiv firem

Lehký textil

Boty z lehkého textilu vám udělají skvělou službu spíše v teplejších dnech a oceníte jejich skladnost v létě, když je budete chtít zabalit s sebou do kufru či cestovní tašky. A s čím je zkombinovat? Doporučujeme kalhoty zkrácené délky zvané culottes nebo kraťasy všeho druhu – zkuste lněné s bílým topem nebo džínové s modrou či proužkovanou košilí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 699 Kč. Katy Gray, 1599 Kč, prodává Humanic.Foto: Archiv firem

S ozdobou

Hledáte trochu zajímavější a extravagantnější kousky, které by na jaře doplnily váš oblíbený street style? Pak se poohlédněte po teniskách zdobených korálky, kamínky či kovovými cvočky a nýty. Ostatně bílé tenisky si můžete ozdobit samy pomocí barevných tkaniček. Zkuste náš návod ve videu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Buffalo, 3430 Kč; Eva Minge, 1479 Kč, oboje prodává Eobuv.Foto: Archiv firem

Barefoot boty

Barefoot neboli boty, které napodobují chůzi naboso, jsou čím díl více na vzestupu. Jde však stále o diskutované boty, které mají velmi tenkou podrážku, ale hlavně hodně prostoru pro prsty, které se v klasické obuvi mohou více deformovat. Proto mají širokou špičku, která nepůsobí příliš elegantně. Barefootové tenisky si přesto nachází stále více příznivců a šlapou v obchodech klasické obuvi úspěšně na paty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Ahinsa shoes, 3590 Kč. Skinners, 3990 Kč.Foto: Archiv firem

Kotníkové tenisky

Kotníkové tenisky miluje mladá generace, neboť patří rozhodně do streetové módy, ale věkovou hranici jim nikdo nestanovil. Navíc se u některých značek objevují už léta a jejich oblíbenost stále neklesá. Na výběr jsou tenisky s klasickou tenkou podrážkou nebo na vyšší podešvi.

Foto: Archiv firem

Zleva: Converse, 3090 Kč. Karl Lagerfeld, 3549 Kč, prodává Modivo.Foto: Archiv firem

Ve sportovním duchu

Bílé tenisky od sportovních značek vám zaručí komfort při chůzi na procházce, turistice, ale i lehkých trailech. Zkrátka jsou to boty stvořené přímo pro dobrodružství v přírodě a terénu. Ideální dvojici tak vytvoří se sportovními outfity.

Foto: Archiv firem

Zleva: Columbia, 2343 Kč. Puma, 1599 Kč.Foto: Archiv firem

S metalickou patou

Bílé tenisky zdobí občas i jinak barevný panel a v tomto případě je to metalická pata, která bude při každém kroku házet efektivní odlesky. V obchodech s obuví narazíte na kombinace s klasickou zlatou a stříbrnou, ale některé páry oživí třeba metalická růžová, zelená či modrá.

Foto: Archiv firem

Zleva: Högl, 4449 Kč. Mango, 1299 Kč.Foto: Archiv firem

Jednoduché plátěnky

Lehké plátěnky na léto mohou být vyrobené z bavlny, nebo dokonce z přírodního konopí, které je prodyšné a savé. Nejlépe budou vypadat k plisovaným sukním a maxišatům, které obléknete v outfitech v boho stylu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bohempia, 2790 Kč. Reserved, 599 Kč.Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám