Hlavní obsah

Sezona kožených kalhot začíná! Nejlépe vypadají s huňatými svetry, sluší jim ale i večírkové topy

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kůže, a to samé platí pro její imitaci, má jednu skvělou módní vlastnost. Vypadá za všech okolností zajímavě. Využijte toho a přidejte do svého (pod)zimního šatníku kalhoty, se kterými vytvoříte celou řadu stylových outfitů. A ne, úzké být nemusí.

Článek

Znovu přichází to období v roce, kdy budeme probírat kožené kalhoty. V módě jsou už celou řadu let, takže věříme, že spousta z vás už je v šatníku má a pravidelně se k nim vrací. Inspirace ale není nikdy dost, a pokud chcete své stylingové schopnosti posunout ještě dál, podívejte se, s čím je kombinují holky milující módu. Nevynecháme samozřejmě ani tipy na nové kousky pro případ, že byste chtěly svou kožen(kov)ou sbírku rozšířit nebo ji třeba teprve zakládáte.

S čím kožené kalhoty nosit?

Základní myšlenka, které je dobré se držet, je, že si kůže nejvíce rozumí s materiály, jež jsou z podstaty jiné. Ke kůži se skvěle hodí cokoli měkoučkého, takže nejlépe uděláte, když podle střihu kalhot přidáte více či méně objemný svetr nebo rolák. Stejně dobře vám ale poslouží i lehčí materiály, které zastupují halenky a košile. Jde-li vám o ležérnější look, klidně ke kalhotám přidejte i stylovou mikinu a tenisky.

Kožené kalhoty jsou také skvělým adeptem pro večírkové outfity. Přidat k nim můžete libovolný top, včetně těch zdobených a efektních. A pokud máte po ruce „jen“ bílou košili, zkuste připojit třeba metalické doplňky nebo nějaký výraznější šperk.

15 stylových modelů z obchodů

V převaze stále zůstávají rovné střihy nohavic, ale nosí se i volnější. Návykově příjemnou variantou jsou pak modely se šňůrkami v pase, které by měly vyzkoušet zejména ženy s problematickým středem těla. Pokud přece jen chcete zůstat u dříve tolik oblíbených slimek, dejte před legínami bez kapes přednost variantě napodobující klasické úzké kalhoty.

Co se týče barev, klasikou je samozřejmě černá, pokud je ale na vás příliš tvrdá nebo už ji v šatníku máte, klidně se porozhlédněte po jiných odstínech. Spoustu modelů najdete i v béžové, hnědé nebo zelené variantě.

Načítám