Hlavní obsah

Populární kožené kalhoty: Víte, s čím je kombinují hvězdy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Sezona kožených kalhot se nekompromisně blíží, a tak je namístě, abychom se jim trochu věnovali. Které střihy jsou letos v kurzu, musíte nutně zůstat jen u černé a s čím tento kousek kombinovat? Inspirujte se u hvězd.

Článek

Ačkoli bude řeč o kalhotách z kůže, není sebemenší problém sáhnout po koženkových. V obchodech jednoznačně převažují a dají se sehnat za příznivou cenu. Navíc vás tak čeká bohatší výběr, co se týče střihů, délek i barev. Investici do pravé kůže (kalhoty seženete od pěti tisíc korun výš) bychom doporučili ženám, pro které je tento kousek opravdu stěžejní a jsou přesvědčené, že ho dlouhá léta neodloží. V takovém případě má určitě smysl nákup kožených kalhot minimálně zvážit, protože koženkové mají přece jen omezenou životnost.

Jaké kožené kalhoty se nosí?

Bavíme-li se o střizích, k nejžádanějším budou i nadále patřit rovné kalhoty s mírně rozšířenými nohavicemi. Jasně, slimky jsou klasika, kterou můžete rovněž oprášit, rozhodně si s nimi ale tolik nevyhrajete při stylingu. A není nutné připomínat, že super upnuté kalhoty nejsou pokaždé lichotivé. Univerzální jsou tedy spíše klasické kalhotové střihy a rozhodně nemusejí být jen černé. Obzvlášť v případě, že jedny takové už v šatníku máte.

Pohrajte si s materiály

Jestli se nejraději držíte tmavých odstínů, pamatujte, že se vám v rámci celku vyplatí zkombinovat více odlišných textur. Kožené kalhoty můžete spárovat s ležérní mikinou a coby svršek klidně zvolte huňatý kabát. Pomyslné body navíc získáte i za promyšlené doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Módní ikona Olivia Palermo (34) má dokonalý cit pro mixování kusů, které k sobě zdánlivě nepasují, a rozhodně patří mezi ženy, od nichž se vyplatí něco se přiučit. Lekce číslo jedna: zkombinujte kůži s měkkou bavlnou a huňatým materiálem – ať už v podobě umělé kožešiny, nebo plyšového kabátu. A když přidáte chlupatého pejska...Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Mikina Levi’s, prodává Zalando, 1210 Kč. Koženkové kalhoty H&M, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát z umělé kožešiny Mango, 1299 Kč. Hedvábný šátek Massimo Dutti, 995 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sluneční brýle Mango, 499 Kč. Tenisky Veja, prodává Nila, 2190 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pozlacený prsten PD Paola, 1650 Kč. Hodinky Millner, prodává Zoot, 989 KčFoto: Archiv firem

V záloze mějte klasiku

Ve dnech, kdy nemáte náladu na módní experimenty, se držte jednoduchosti. Pokud fandíte úzkým kalhotám, pamatujte na pravidlo rovnováhy a coby vršek volte objemnější svetr nebo rolák. Přes oba kusy přehoďte klasický vlněný kabát, a abyste předešly nudě, sáhněte po zajímavém páru bot.

Foto: Profimedia.cz

S úzkými koženými kalhotami můžete pracovat obdobně jako modelka Hailey Bieber (24). Vršek volte objemnější (rolák může později nahradit vzdušná halenka nebo košile v pánském stylu) a ležérní dvojku doplňte stylovými teniskami či kotníkovými botamiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Rolák Even&Odd, prodává Zalando, 720 Kč. Koženkové kalhoty Noisy May, prodává Zoot, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Béžový kabát Mango, 2299 Kč. Kožená kabelka Massimo Dutti, 3995 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kotníkové boty DKNY, prodává Answear, 3099 Kč. Čepice GAP, 298 KčFoto: Archiv firem

Zkuste dvojitou kůži

Ptáte se, jestli můžete spárovat koženou bundu s koženými kalhotami? Určitě ano. Jde to ale i jinak než se obléknout do černých kalhot a tmavého křiváku. Super tip jsou pro tento případ světlé kalhoty, které nepůsobí ani zdaleka tak tvrdě. A když k nim přidáte dnes tak aktuální leteckou bundu s beránkem, nikdo vás nebude spojovat se členy motorkářského gangu.

Foto: Profimedia.cz

Světlé koženkové kalhoty se budou nejspíš kombinovat lépe než černá klasika. Tanečnice a zpěvačka Ashley Roberts (39) je propojila s módní leteckou bundou a lodičkami, stylových variant ale vymyslíte spoustyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Bílý rolák s.Oliver, 1199 Kč. Koženkové kalhoty H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Koženková bunda Marks & Spencer, 2299 Kč. Kabelka Aldo, prodává Answear, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sluneční brýle Vuch, prodává Zoot, 549 Kč. Kožené lodičky Gino Rossi, prodává CCC, 1299 KčFoto: Archiv firem

Když chcete využít bundu

Jasnou volbou ke koženým kalhotám je kabát, ať už vlněný, nebo později trenčkot. Zapomínat ale nemusíte ani na krátké bundy všeho druhu. A obuv? Můžete zvolit kontrastní vyšší podpatky, nebo klidně zůstat u ležérního stylu a vklouznout do tenisek.

Foto: Profimedia.cz

Zálibu v kožených kalhotách má i nizozemská modelka Romee Strijd (25). Zatímco vršek volila maximálně jednoduchý, při výběru bundy a bot se odvázala víc. Co říkáte na výsledek jejího snažení?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Černé triko Pull & Bear, 199 Kč. Koženkové kalhoty H&M, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bunda Gate, 419 Kč. Kožená kabelka Kazar, 2146 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sluneční brýle Pull & Bear, 249 Kč. Kotníkové boty Mango, prodává Answear, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Náušnice Reserved, 129 Kč. Set prstenů Lindex, 199 KčFoto: Archiv firem

Že vás trend kožených kalhot minul? Žádný stres. Letos můžete do města vyrazit klidně v teplácích!

Reklama

Načítám