Hlavní obsah

25 nejstylovějších kabátů podzimu: Nosí se čistá klasika i kousky ve výrazných barvách

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V módní hierarchii zastává první příčku. Minimálně tedy během podzimu a zimy. Ve společnosti kabátu strávíte spoustu času a právě on bude tím kouskem, který budete ukazovat nejčastěji. Pohráváte si s myšlenkou, že byste si pořídily nový? Nakoukněte s námi do aktuálních kolekcí a zjistěte, jaké se nosí.

Článek

Kabáty mají jednu obrovskou výhodu – na rozdíl od bund, jejichž společníky musíte alespoň trochu probírat, se hodí opravdu ke všemu. Outfit s širokými kalhotami, vaše oblíbené džíny, sukně všech délek, a dokonce i společenské nebo večerní šaty – ať bychom pokračovaly jakkoli dlouho, nepřijdeme na nic, co by se s kabátem nesneslo. Tenhle kousek je tak výrazný, že pozvedne i obyčejnou bavlnu, takže pokud chcete vylepšit své oblíbené teplákové outfity, víte, jak na to.

Po kterém střihu sáhnout?

Pokud hledáte kabát, který si bude rozumět s většinou módních outfitů, jděte do prodloužené délky. Jasně, kabát pomalu až na zem nesvědčí všem, do stejné kategorie se dají ale zařadit i kousky ke kolenům. Pakliže se i v nich budete cítit utopené, vsaďte na klasické střihy s páskem.

Zavazovací „županové“ střihy jsou stále populární a jejich výhodou je, že se dají doporučit téměř pro všechny typy postav. Podobně jsou na tom kabáty s páskem obecně, skvěle sedí i ženám s plnějšími tvary, které se nemusí cítit dobře ve vypasovanějším svršku s dvěma řadami knoflíků. Populární zůstávají také volné oversize kabáty, které musí korespondovat především s módním stylem svých nositelek.

In je klasika, ale i výrazná barva

Chcete-li maximálně univerzální kabát, vybírejte z neutrálních barev, které se vám budou snadno kombinovat s tím, co máte v šatníku. Černý kabát je letos vyloženě trendy, pokud je ale na vás tahle barva příliš tvrdá, klidně ji nahraďte šedou. Zapomenout nesmíme ani na světlé krémové odstíny až po čokoládově hnědou.

Pokud nehledáte praktický kabát ke všemu a pořizujete si několikátý exemplář v řadě, zvažte, jestli nejít do červené, ta je naprostým hitem téhle sezony. Je výrazná, zářivá a nakopne i ten nejjednodušší outfit.

Na co nezapomínat?

Až se pustíte do zkoušení kabátů, nezapomeňte, že do nich budete chtít pravděpodobně dostat více vrstev. Pokud se neobejdete bez silnějších pletenin, kupte si jen takový kabát, ve kterém budete mít trochu rezervu. Pakliže vám svršek sedí a chystáte se s ním k pokladně, nekoukejte jen na cedulku s cenou, ale i jeho složení. Chcete-li se opravdu zahřát a cílíte na vlněné kabáty, nenechte se uchlácholit tím, že ho tak nazývá výrobce. Zejména u dražších kousků si pohlídejte, aby bylo vlny ve složení opravdu více (pokud vám na tom záleží, alespoň 70 %) a nešlo jen o zbytečně nákladný polyester.

Načítám