Hlavní obsah

Šortky už nemusí být jen mini! Pořiďte si stylové kousky do půli stehen nebo rovnou nad kolena

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ignorujete v obchodech sekce šortek v přesvědčení, že tam nenajdete nic než mikrodélky? Možná se zbytečně ochuzujete o příjemný letní kousek. V kurzu jsou totiž délky do půli stehen i bermudy sahající nad kolena. A ty jsou pro spoustu žen přece jen stravitelnější.

Článek

V minišortkách se necítíte, ale zároveň nechcete být závislé jen na sukních a šatech? Můžete zvolat třikrát hurá. Zatímco před lety byste kraťasy sahající minimálně do půli stehen hledaly horko těžko, v poslední době se situace obrátila k lepšímu. Mohou za to bermudy (tedy šortky ke kolenům), které získaly status módního trendy kousku.

Jak vybrat šortky

Komu by se chtělo trávit celé léto v kalhotách? Šortky vám pomohou stylově přečkat tropické dny a dají se najít v nejrůznějších obměnách. Nejmódnější jsou momentálně kousky volnějšího střihu, které si zamilujete na první dobrou.

Mezi modely, které jsme pro vás posbíraly, najdete i lákavé a praktické džínové šortky. Jestli ale hledáte šikovného parťáka na horké letní dny, zaměřte se raději na lehoučké přírodní materiály, kterým vévodí len. Vyzkoušet můžete i vzdušné saténové šortky – častokrát se k nim dá přikoupit i stejná košile, takže získáte letní kostýmek, který budí dojem „pyžamového“ setu.

Pokud máte postavu tvaru jablka s problematickým středem těla, doporučujeme vyzkoušet modely s elastickým pasem, který se vám krásně přizpůsobí a nebude se nepříjemně zařezávat. U ostatních siluet naopak není od věci vsadit na šortky zvýrazňující pas. Chcete-li víc konkrétních tipů, mrkněte na našeho průvodce výběrem šortek:

Co nosit k šortkám?

A s čím delší kraťasy kombinovat? Záleží na tom, jaký konkrétní kousek máte před sebou, nic ale nezkazíte košilí, oblekovou vestou nebo sakem přehozeným přes triko. Ano, všechno jsou to kousky, které mají prapůvod v pánském šatníku. Nezapomeňte také na módní pravidlo číslo jedna, že se protiklady přitahují. A týká se to i délek! Chcete-li tedy vytvořit zajímavou kombinaci, můžete šortky doplnit dlouhou košilí, kterou necháte rozepnutou. Pod ní může být basic tílko, a jestli si troufáte, klidně i crop top.

Načítám