Hlavní obsah

Pro dlouhonohé i ženy se silnějšími stehny: jak si vybrat kraťasy, aby padly skutečně všem

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokterý kousek umí vyvolat tak rozporuplné reakce. Patříte k ženám, které šortkám říkají jednoznačné ne? Nejspíš vás nezlomíme. Pokud však nemáte s odhalováním nohou problém, pak si přečtěte, na jaký střih se vám se svou postavou vyplatí zaměřit.

Článek

Nejsou šortky jako šortky. Možná vám dělá výběr tohoto kousku někdy trochu problém? Nezůstávejte u metody pokus–omyl a zjistěte, jaké kraťasy jsou pro vaši postavu nejvhodnější.

Nejste si jisté, do které kategorie spadáte? Podívejte se, jaký typ postavy máte. Při rozhodování se přitom neřiďte velikostí, ale čistě jen proporcemi. A rozhodně neshazujte téma ze stolu s tím, že máte problém se vším, a raději prostudujte své štíhlejší i problematické partie. Ano, každá žena je jiná, existují ale módní tipy, které pro podobně stavěné postavy opravdu fungují.

1. Přesýpací hodiny

Souměrná postava jako přesýpací hodiny se považuje za ideál. A vůbec přitom nevadí, že nemáte velikost S. S těmito proporcemi se pracuje nejsnadněji a šortky nejsou výjimka. Ideálním parťákem pro vás budou modely do pasu, které můžete ještě podpořit páskem, ať už původním, nebo přidaným. Vršky přitom vždy zastrčte do kraťasů. Hledáte-li něco zajímavějšího, zaměřte se na skorty (skirt + shorts), tedy šortky, které na první pohled vypadají jako sukně.

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories 1450 Kč. H&M, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 1260 Kč. Mohito, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč. Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

2. Hruška

Postava typu hruška se vyznačuje širšími stehny, boky a pozadím a právě mezi takto stavěnými dámami se najde nejvíc těch, které při výběru šortek tápou. Této siluetě svědčí mnoho sukní a šatů, téma kraťasů je ale složitější. Ale ani hrušky se tohoto módního kousku nemusejí vzdávat! Zaměřit by se měly na střihy, které kladou důraz na štíhlý pas a zároveň mají lehce rozšířené nohavice. Připomínají tak áčkovou sukni, s níž mají majitelky těchto postav nejlepší zkušenosti. A do karet jim hrají i lehčí splývavé materiály.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zizzi, 1599 Kč, prodává Zalando. Simply Be, 720 Kč, prodává NextFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 549 Kč. Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, 999 Kč, prodává About You. Vero Moda, 530 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

3. Jablko

Ženy s postavou typu jablko, tedy se silnějším středem těla, to mají úplně opačně než hrušky. Se sukněmi někdy bojují, ale šortky jim vyloženě prospívají. Jablka mívají nohy jako nejštíhlejší partii, a do kraťasů se jim proto vyplatí investovat. Nejvíc jim lichotí kousky s elastickým pasem, které se středu těla přizpůsobí a nedovolí, aby se kdekoli cokoli zařezávalo. Týká se tato kategorie i vás? Okoukejte i výhodný styling s napůl zastrčeným vrškem (u červených šortek níže).

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč. Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zizzi, 899 Kč, prodává About You. Lindex, 899 KčFoto: Archiv firem

4. Obrácený trojúhelník

Dámy s postavou do trojúhelníku často řeší, jak opticky zúžit ramena a trup, spodní polovina těla jim ale problémy nedělá. Proto se na tuto oblast nebojte poutat pozornost a úzké boky a pas vykompenzujte šortkami ve výrazných barvách nebo potiscích. Nechte vyniknout pas a klidně vsaďte i na mírně se rozšiřující nohavice, které opticky vyrovnají horní polovinu těla.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč. Vero Moda, 689 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Boden, 1985 Kč, prodává Next. Mohito, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 599 Kč. Lindex, 499 KčFoto: Archiv firem

5. Obdélník

Postava typu obdélník má nevýrazné boky a rovnou siluetu. A módní zadání je proto jasné: najít cokoli, co pomůže vytvořit iluzi křivek. Nejvýhodnější jsou kraťasy s vysokým pasem, které si můžete dovolit s jakoukoli konfekční velikostí. Pro chlapeckou postavu nejsou problémy se středem těla charakteristické, takže vršek klidně zastrčte do šortek a délku nohavic volte podle vlastních preferencí. Pokud jste celkově drobné, zaměřte se na nejrůznější potisky a vzory.

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, 999 Kč, prodává About You. Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 645 Kč. Mohito, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 1090 Kč. Pieces, 580 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

A co ke kraťasům? Nejhezčí sandálky roku 2022 anebo ikonické tenisky jako celebrity.

Související témata:

Načítám