Hlavní obsah

20 nejstylovějších kousků na léto. Od sukní a šatů až po kalhoty nebo košile

Foto: Edward Berthelot / Contributor/Getty Images

Foto: Edward Berthelot / Contributor/Getty Images

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První letní den je oficiálně za námi, a tak je nejvyšší čas zhodnotit, jak je na tom váš šatník. Pokud jste nevyhlásily stop stav a chtěly byste vaši módní sbírku trochu posílit, jste tu správně. Vytipovali jsme pro vás 20 kousků, které jsou stylové, zábavné, snadno kombinovatelné a ještě k tomu příjemné na nošení.

Článek

Jestli jste to ještě neudělaly, projděte si vaše letní módní zásoby a promyslete, čím byste případné mezery mohly a chtěly vyplnit. Prázdninový šatník je ve své podstatě příjemně jednoduchý – na rozdíl od předchozích měsíců tu téměř odpadá vrstvení a jednotlivé kousky tak vyniknou v celé kráse. A věřte, že jich potřebujete méně, než byste možná řekly. Lepší je investovat do několika málo silných kusů než si skříň zahltit hromadou oblečení, které se u vás vyskytlo především kvůli super nízké ceně.

Buďte vybíravé!

K tomu, abyste pečlivě studovaly všité cedulky na oblečení, vás nabádáme pravidelně a rozhodně je to postup, kterého byste se měly držet celoročně. V létě jsou materiály ještě důležitější, což vám potvrdí každý, kdo se někdy potil v polyesterové košili. Nejlepší službu vám prokážou přírodní materiály, jako je bavlna, len nebo viskóza. A ke lnu letos přidáváme vykřičník – ačkoli se v letních kolekcích objevuje pravidelně, aktuálně zažívá hotový boom a najdete ho úplně všude. Nosit ho nemusíte jen na košili, ale rovnou v celých kompletech, ať už s kalhotami, nebo šortkami.

Co přidat do letního šatníku?

Kromě nejrůznějších šatů a sukní se vyplatí pátrat také po lehoučkých kalhotách s volnějšími nohavicemi, ve kterých si užijete i tropické dny. Skvěle vypadají ty v tříčtvrteční délce, které dají krásně vyniknout stylovým sandálkům. Zapomenout nesmíme ani na šortky, jež se letos nosí v délce do půli stehen, což je pro většinu žen únosnější než obligátní miniverze.

Co se týče vršků, v zásobě byste měly mít pár basic triček nebo tílek (pamatujte, že lichotivější jsou širší ramínka), cílit se ale vyplatí i na halenky a lehké košile. Vypadají skvěle, jsou příjemně vzdušné a outfit hned pozvednou.

Načítám