Hlavní obsah

Nechat, nebo vyhodit? Jak zařadit do šatníku bike shorts

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky jste si na ně ještě nezvykly? Nedá se nic dělat, ale bike shorts, tedy cyklistické šortky, které nejsou na kolo, se tady drží už třetí (!) sezonu. Přesvědčily mě a zůstaly v šatníku, nebo ne?

Článek

Legínové šortky z elastického materiálu končící nad koleny. To jsou šortky střihu biker (bike shorts). Jdete cvičit? Odpočívat na sedačku nebo na večírek? V těchto šortkách můžete vše vyjmenované.

První dojem z tohoto trendu byl u mě smíšený. Docela hezké, ale nepotřebuji. Ale jak to tak bývá, když nějaký trend vídáte dostatečně dlouho, začne se vám taky líbit. Nebo ne? Zkrátka já si jedny pořídila.

S teniskami

K čemu cyklistické šortky obléknout? Kombinace do sportovního stylu je více než logická. K teniskám a volnému triku sedí šortky jako ulité. Základem je k nim zvolit triko střihu oversized, ideálně aby sahalo pod zadek. Nebo naopak se odvázat s crop topem ve stejné barvě jako jsou šortky. Já jsem zvolila první variantu.

V obchodech teď najdete i soupravy. K těm je pěkné obléct jen prodloužený blejzr! Hledejte takové šortky, které jsou z pevnější látky a mají vyšší pas.

Foto: Jakub Jurdič

Šortky Pieces, 629 Kč, prodává ZOOT; boty Adidas (starší kolekce), tričko Pull&Bear (starší kolekce); džínová bunda Reserved (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

S podpatky

Košilové šaty jsou jedním z letošních letních must-have trendů. Ale co dělat, když jsou příliš krátké? Přidejte upnuté šortky a je to! Tahle košile mi ve skříni leží už nějaký ten rok a díky nim jsem našla její nové využití.

Nenapadlo by mě poloviční legíny zkombinovat s podpatky. Ale díky Instagramu jsou hranice módy dávno zbořené, takže proč neexperimentovat?

Ideální jsou bikery také jako vychytávka pod šaty, pokud máte v létě problém s odřenými stehny (dají se sehnat i v tělové barvě). Hodit se budou taky během babího léta, kdy na punčocháče je brzo, ale ještě jedna vrstva pod sukní by se hodila.

Foto: Jakub Jurdič

Šortky Pieces, 629 Kč, prodává ZOOT; Košile Reserved (starší kolekce); Boty Reserved (starší kolekce); Kabelka Guess, 2744 Kč, prodává ModivoFoto: Jakub Jurdič

Trend, který (ne)musíte

Co jsem o biker šortkách zjistila? Nohu opticky přeříznou, takže čím hubenější noha, tím lepší efekt. Stehna mi trochu rozšířily, ale pokud je toto daň za pohodlí, budiž. Ve sportovní kombinaci jsem se cítila skvěle, ve večírkové variantě o trochu méně. Spravila by to ale výměna podpatků za milované tenisky. Víte, že přesně s tímhle obutím a mikinou nosila biker šortky i princezna Diana (†60)?

Šortky biker

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč; Urban Classics, 649 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Vila, 360 Kč; Even&Odd, 360 Kč, obojí prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Šortky, 799 Kč, top 599 Kč, obojí Mango; Trendyol, 159 Kč, prodává FactcoolFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Legíny, 299 Kč, top, 249 Kč, obojí Zara; NA-KD, 517 Kč, prodává VemzuFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám