Hlavní obsah

Využijte Měsíc pro svou krásu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Lunární cyklus ovlivňuje naše těloFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní studie dokazují, že fáze Měsíce nemají vliv jen na přírodu, ale působí i velmi silně na člověka a další živočichy... A toho se dá využít i v běžném životě. Naplánujte si zkrášlovací procedury tak, aby byly v souladu s fází Měsíce. Potom vyvíjená aktivita není brzděna, ale naopak umocňována.

Článek

Lunární cyklus můžete rozdělit do čtyř základních fází. Když je novoluní (nov), Měsíc není vidět, potom dorůstá - má tvar písmene D, příchází úplněk a cyklus zakončuje couvající (ubývající) fáze - má tvar písmene C. V období přibývající fáze organismus zadržuje vodu a dokáže z přijatých potravin získat víc energie než v případě, kdy měsíc couvá. Ve fázi ubývajícího měsíce se tělo lépe zbavuje škodlivin, nadbytečné vody i kilogramů.

Jděte na kosmetiku, když měsíc přibývá

Chcete-li si zajít na výživnou masku do kosmetického salonu, vyberte si období, kdy měsíc narůstá. V té době pleť lépe přijme výživné látky. Platí to samozřejmě o všech částech těla. Vlasům dopřejte také výživnou kúru. Je to i nejoptimálnější čas pro změnu barvy vlasů, barva lépe chytne a pomaleji se vymývá než v případě fáze couvajícího Měsíce. Intenzivnější než obvykle bude i bělení zubů. Naopak v tomto období byste měla omezit příjem pochutin, které zuby zabarvují, jako je červené víno, nikotin, káva, čaj apod.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krášlení je nejvhodnější při dorůstání MěsíceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Věř - nevěř

V čase novoluní, tedy když Měsíc nevidíte, je vhodná doba pro všechny začátky. Vlije se do vás energie, která prolomí vaše váhání či nechuť k určitým činnostem. Navíc změna v tento den, např. barvy nebo střihu vlasů, lifting, se s vaším tělem lépe propojí než obvykle. Je dobré na tento čas plánovat i plastické operace - vaše vnitřní energie umocní chirurgický zákrok.

Couvající Měsíc

V době, kdy Měsíc couvá, si zajděte ke kadeřníkovi na střih, nechejte si v nail studiu upravit nehty a objednejte se na čištění pleti. Doma odstraňte peelingem odumřelé šupinky kůže na celém těle, půjde to lépe, než kdybyste to zkoušela při dorůstání Měsíce. Je to i ideální čas pro obrušování zhrublých pat, zastříhávání nehtů, zbavování se chloupků a odstraňování zubního kamene. Zmíněné úkony půjdou nejen snadněji, ale budou mít i delší účinnost - chloupky, nehty, vlasy porostou pomaleji.

Zdá se vám to zábavné a málo pravděpodobné? Ale když Měsíc má sílu na příliv a odliv moře, není možné, aby neovlivňoval i vaše tělo, které je složené až z 80 % z vody. Myslete na lunární magnetismus, až se budete rozhodovat o svém těle. V jaké fázi se Měsíc nachází, zjistíte snadno na internetu, kde je aktuální tvar Měsíce zobrazený.

Ale abyste nemusela hledat, ty nejbližší pro vás máme:

Věříte v sílu úplňku? Jak na vás působí? Napište nám své názory na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám