Hlavní obsah

Krásné účesy (nejen) na svatbu. Zvládnete je také!

Foto: Profimedia

Překrásné účesy nemusejí být za každou cenu velmi pracnéFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete jim říct své ano, i když se zrovna vdávat nechystáte. Věříme, že pro účesy z týdne svatební módy najdete využití. Teď už zbývá jediné… Pečlivě si prostudovat návod od našich kadeřníků!

Článek

Při tvorbě svatebních účesů se většina kadeřníků řídila krédem „méně je více“. Složité výčesy a záplava kudrlinek jsou pasé. Na módních přehlídkách převládaly ležérní účesy a každá třetí modelka měla vlasy rozpuštěné. Na druhou stranu, ani jednoduše vyhlížejících looků nedocílíte bez práce a šikovných rukou. Pokud nejste v tvorbě účesů zběhlé, poproste o pomoc zručnou kamarádku nebo skočte rovnou za kadeřníkem.

Inspirace svatební kyticí

Drdůlek ozdobený květinami patří k účesům, které nejsou složité na přípravu. „Vlasy umyjte objemovým šamponem a použijte odlehčený kondicionér, abyste je nezatížily. Po vyfoukání vlasy natupírejte u hlavy a přehoďte dozadu,“ vysvětluje kadeřník Michal Červený ze salonu Michelangelo.

Pokračujte tím, že vlasy rozdělíte na patku. „Na straně patky, v úrovni koutu, uchopte pramen, zatočte dozadu a za uchem upevněte vlásenkami. Zafixujte lakem a pomocí kartáče uhlaďte zbylé vlasy dozadu. Postupujte opatrně, abyste nepřišly o objem,“ zdůrazňuje kadeřník.

Všechny sčesané vlasy sepněte do culíku, natupírujte a vytvořte drdůlek. Posledním krokem je naaranžování květů. Přichyťte je pomocí vlásenek a účes ze všech stran překontrolujte.

Foto: Profimedia

Objem je klíčový! Kadeřník Michal Červený doporučuje fénování v předklonu – během foukání si pomáhejte prstyFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Účes doplňte po vzoru přehlídky David´s Bridal květinami – zvolit můžete i živé květy. A pozor, touto úpravou se můžete inspirovat také v případě, že nemáte vlasy dlouhé až na ramena. Sčesané vzadu je přidrží i vlásenkyFoto: Profimedia

Rozpuštěné, nerozpuštěné

Jak si poradit s účesem číslo dvě? „Na úrovni špičky ucha vlasy rozdělte vodorovně na dvě sekce – horní a spodní. Spodní stáhněte a chvíli si jí nevšímejte. Vlasy na temeni natupírujte do objemu a přestříkejte lakem. U ucha oddělte pramen, zatočte směrem k hlavě a zespodu postupně přidávejte další. To samé udělejte na druhé straně. Pravý pramen přitom točte proti směru hodinových ručiček, levý po směru. Oba směřujte doprostřed hlavy,“ radí vizážistka a hair stylistka Linda Chudomelová.

Dalším úkolem bude prameny propojit a skrýt jejich konce. „Pevně je zasponkujte tak, aby se částečně překrývaly a účes povolte. Díky tomu bude působit ležérně. Pak už jen rozpusťte spodní sekci, natočte na velkou kulmu a konečky sepněte gumičkou,“ vysvětluje hair stylistka.

Foto: Profimedia

Variaci na ležérní, rozpuštěné nerozpuštěné vlasy, jsme našli na přehlídce značky Marco y MariaFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zapletenou část vlasů mírně povolte. Účes by neměl být příliš uhlazený. Finální verzi doporučuje vizážistka a hair stylistka Linda přestříkat lakem se silnou fixací. Jen tak vydrží po celý den (a noc)Foto: Profimedia

Po vzoru starého Hollywoodu

Návrhář Christian Siriano nechal modelkám vytvořit hollywoodské glamour vlny. „Vlasy umyjte, vysušte téměř do sucha a vytvořte pěšinku na boku. Větší sekci vlasů, která zůstane rozpuštěná, natočte na pěnové natáčky s principem suchého zipu odzadu dopředu,“ prozrazuje kadeřník Michal Červený s tím, že využijete 8-10 natáček střední velikosti.

Přesuňte se k partii, kterou budete uhlazovat: „Zafixujte ji silně tužícím lakem a pořádně uhlaďte dozadu. Vlasy poté upevněte v zátylku pomocí pinetek,“ radí kadeřník. Prameny, natočené na natáčky, zahřívejte fénem, dokud hřívu kompletně nevysušíte. Nechte natáčky zchladnout, a až poté je sundejte tak, abyste neporušily vytvořené vlny.

A blížíme se do finále: „Vlasy u hlavy lehce natupírejte a přelakujte. Natočené vlny velmi opatrně pročešte. Celý účes ještě jednou přestříkejte lakem,“ doporučuje kadeřník.

Foto: Profimedia

Před samotným česáním vlasy umyjte hydratačním šamponem, použijte výživnou masku a fixační objemový sprej. Nefoukejte až do úplného sucha a až poté začněte jednotlivé prameny natáčetFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Vlny by měly být lehčího rázu. Po natočení je opatrně pročešte hřebenem s řídkými zubyFoto: Profimedia

Trojfázový drdol

Pokud se vám líbí drdol z přehlídky Naeema Khana, připravte si žehličku. Vlasy musí být hladké. Dále postupujte podle vizážistky a kadeřnice ze salonu Avenue Hany Soukupové: „Na každé straně hlavy si oddělte silné prameny vlasů, zhruba od ucha ke spánku, sepněte je a prozatím nechte stranou. Zbylé vlasy sčešte do hladka a vytvořte klasický culík. Jeho konec protáhněte zespodu zpět do gumičky.“

Poté se přesuňte zpět k předním pramenům. „Vlasy pořádně uhlaďte, přelakujte a veďte je přes culík dospod, jeden po druhém. Pod culíkem je upevněte vlásenkami,“ radí Hana Soukupová.

Foto: Profimedia

Účes můžete stejně jako na přehlídce dozdobit čelenkouFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Před úpravou vlasy důkladně vyžehlete a nevynechávejte termo ochranu. Při jednotlivých krocích prameny stále uhlazuje hřebenem a každou část, se kterou budete manipulovat, přelakujteFoto: Profimedia

Slavnostní „vánočka“

Výlet na týden svatební módy zakončíme u značky Marchesa. „Začněte pěšinkou uprostřed a tím, že si oddělíte prameny před ušima. Vlasy u hlavy natupírujte, přestříkejte lakem, lehce uhlaďte a stáhněte dozadu. Vlasy vzadu v úrovni uší rozdělte na dvě vodorovné sekce, k horní přidejte původní přední části a zapleťte cop z pěti pramenů, k němuž postupně připlétáte pramínky z oblasti šíje,“ říká hair stylistka Linda Chudomelová s tím, že tento cop může zamotat hlavu (respektive ruce :-) i zručnějším ženám.

Neostýchejte se proto zvolit snadnější postup. „Účes bude vypadat krásně i s francouzským, holandským nebo rybím copem. Důležité je, abyste v průběhu pletení vlasy uhlazovaly a lakovaly. Po dokončení cop zagumičkujte, trochu povolte, aby byl po celé délce stejně široký a přehněte směrem dolů, jako na obrázku. Dobře ho upevněte a klidně povytáhněte pramínky kolem, abyste schovaly sponky,“ radí Linda Chudomelová.

Foto: Profimedia

Účesu to bude slušet i v doprovodu čelenkyFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Komplikovaný cop z pěti pramenů můžete nahradit jednodušší metodou. „Nezapomeňte sepnout zespodu vrchní a spodní část copu, aby účes držel tvar,“ upozorňuje hair stylistkaFoto: Profimedia

Který účes u vás nejvíce zabodoval? Napište nám!

Související témata:

Načítám