Hlavní obsah

Krátký, nebo dlouhý? Vyberte si ze stylových letních overalů

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Jednodušší už to být nemůže. S overalem v zásobě se doba, kterou strávíte před šatníkem, smrskne na naprosté minimum. Vypusťte z hlavy otázku „co s čím“ a sáhněte po tomhle geniálním kousku. Vybírat můžete z kalhotových i šortkových variant.

Článek

Overal rozhodně není jen výdobytkem dnešní uspěchané doby. Kombinéza, zakrývající ruce i nohy, vznikla v roce 1919 coby funkční oděv pro parašutisty. Ano, proto se mu v angličtině říká jumpsuit (jump = skákat, suit = oblek).

O pár dekád později se overaly začaly objevovat v kolekcích návrhářů, na první velký boom si ale musely počkat do druhé poloviny šedesátých let. Vysoce oblíbené byly i v letech osmdesátých a devadesátých, a přestože byly doby, kdy o nich nebylo tolik slyšet, z módy už v podstatě nevymizely. Čím to je, že se k overalům stále rády vracíme?

Radost kombinovat

Overaly bývají velmi pohodlné, pokud tedy nesáhnete po vyloženě vypasovaném střihu. Nabízejí přesně to, co máme my ženy rády – styl, komfort, nadčasový vzhled a super snadné kombinování.

Máte pocit, že je právě overal chybějícím článkem ve vašem letním šatníku? Prohlédněte si kousky, které si v obchodech (ať už kamenných nebo internetových) můžete právě teď pořídit. Pro větší přehlednost jsme je rozdělili na krátké a dlouhé.

Když trváte na nohavicích

Léto neléto, vy se nejlépe cítíte v kalhotách. Sedí tento popis na vás? Vyberte si overal s dlouhými nohavicemi. Když očima prolétnete jednotlivé kousky, uvidíte, že přídavné jméno „dlouhé“ může znamenat v každém případě něco jiného. Tradičním délkám totiž konkurují midi a sedmiosminové varianty.

Co se týče střihu, řiďte se výhradně vaší postavou a preferencemi. S rukávy, bez, s širokými či úzkými nohavicemi. Lichotivé jsou především kousky ze splývavých materiálů a vyzdvihnout musíme i uzly v pase, které dokážou leccos zakamuflovat.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Mango, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Edited, prodává About You, 2349 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč; Vero Moda, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1599 Kč; Next, 3215 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 1299 Kč; H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango Violeta, 2299 Kč; H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kira, prodává Zalando, 2400 Kč; Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Pro ty, co chtějí odhalit nohy

Nemáte problém s kratší délkou? Volit můžete i z široké nabídky šortkových overalů. Při výběru ale buďte opatrnější, příliš odhalené kůže je cokoli, jen ne stylové. Krátkou délku nohavic je proto vhodné vybalancovat třeba volnějším střihem nebo alespoň dekoltem, který není prvoplánově vyzývavý.

Ze stejného důvodu si dejte pozor na obuv – lépe než vysoké podpatky zafungují nízké sandálky nebo klidně i módní tenisky. Pokud milujete denim, zastavte se u čtvrté krátké dvojice – overaly jsou z lehkého lyocellu. Velmi dobře vypadají také kousky s košilovým střihem a vyloženě módní je letos vertikální pruhování.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč; Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 855 Kč; H&M, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 940 Kč; Abercrombie & Fitch, prodává About You, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 965 Kč; H&M, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč; Banana Republic, prodává Zalando, 1630 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: obojí Edited, prodává About You, 1829 Kč; 1579 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: Forever New, prodává Zalando, 1330 Kč; Vero Moda, 730 KčFoto: Archiv firem

Dáváte přednost šatům? Prohlédněte si náš stylový výběr kousků v maxi délce!

Reklama

Související témata:

Načítám