Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušejte s námi tento výborný a rychlý recept. Budete překvapeni!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mouky
    1
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
    7
  • 200 g čerstvých hub
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce parmazánu
    7
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety dejte do vroucí osolené vody, uvařte na skus a slijte. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte očištěné a na kousky nakrájené houby. Osolte, opepřete, podlijte trochou vody ze špaget a směs 12 minut povařte. Poté zakápňete octem, oslaďte, zaprašte moukou a podlijte vývarem. Asi po pěti minutách do směsi vmíchejte smetanu, kterou jste smíchali s nastrouhaným parmezánem. Promíchejte s uvařenými špagetami a podávejte ozdobené bylinkami.

Načítám