Hlavní obsah

Krémy proti vráskám: Jaký z nich vám prokáže nejlepší službu?

Foto: Profimedia

Krém proti vráskám by měly používat ženy již od 25. roku. Z jakých si můžete vybrat? Máme tipy!Foto: Profimedia

Reklama

S jeho používáním se ženám doporučuje začít mnohdy už ve věku kolem pětadvaceti. Od třiceti pak platí téměř za „must have“ kosmetické výbavy. Ano, řeč je o krému proti vráskám… Jaký si vybrat?

Článek

Rychlost stárnutí pleti je individuální záležitost, při které hrají klíčovou roli genetické dispozice, životní styl… Zpomalit ho ale můžete správně zvolenou kosmetikou proti vráskám. My pro vás máme pár tipů.

Podle čeho vybírat

Při pořizování krémů proti vráskám byste měly v první řadě přihlížet ke stavu své pleti (k množství jemných linek či k hloubce vrásek), k jejímu typu (některé anti-age krémy se totiž dále specializují na určitý typ pleti od citlivé, mastné, suché až po smíšenou) a částečně samozřejmě vybírat i podle svého věku. Ostatně, jaké věkové skupině žen výrobce daný anti-age produkt doporučuje a pro jaký typ pleti je nejvhodnější, byste měly vyčíst z etikety.

Parta anti-age pomocníků

Pokud navíc chcete, aby byla vaše péče o stárnoucí pleť kompletní, měly byste zvolit několik výrobků, a to ideálně od stejné řady téhož výrobce, aby se obsažené látky v krému pěkně doplňovaly.

Na vaší poličce v koupelně by tak od plus minus třiceti let neměl chybět denní krém proti jemným linkám a vráskám, noční krém s podobnými účinky (s větším počtem regeneračních látek a naopak bez SPF, který by pleť v noci zbytečně zatěžoval) a zapomenout byste určitě neměly ani na anti-age krém na oční okolí.

Foto: Archiv firem

Pro denní péči proti vráskám vyzkoušejte lehký anti-age krém Ecollagen, doporučovaný zejména smíšené a mastné pleti. Zralé pleti každého typu pak prospěje luxusní krém Lancôme Génifique. Na foto (zleva): Oriflame, 649 Kč a Lancôme, 1549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vyzkoušet můžete i denní omlazující krém Anew Ultimate vhodný pro ženy ve věku 45+ se sedmi omlazujícími proteiny. Velmi zralé pleti zase poslouží omlazující kaviárový denní krém Dermacol Gold Elixir. Na foto (zleva): Avon, 600 Kč a Dermacol, 255 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tvorbu kolagenu nastartuje luxusní denní novinka Derma Moist obohacená o rostlinné kmenové buňky, rozpustné antioxidanty a vitamin E. Máte-li pleť suchou či dehydrovanou, můžete pro změnu vsadit na regenerační Age Contróle Peaux Séches. Na foto (zleva): Rejuve, 2761 Kč a CBN, 2668 KčFoto: Archiv firem

Schopnosti těchto krémů

Dobrou zprávou je, že dnešní krémy proti vráskám rozhodně umí víc, než „jen“ vyhladit stávající jemné linky, eliminovat hlubší vrásky a v rámci možností zabraňovat jejich další tvorbě.

„Produkty z řady anti-age by měly zároveň přispívat k celkovému prokrvení pleti, k její lepší elasticitě, pevnosti, dále by měly omezit tvorbu stařeckých skvrn, napomáhat k buněčné obnově pleti a nakonec pleť i rozjasnit a osvěžit,“ uvádí MUDr. Zlata Takácsová, hlavní lékařka z Centra estetické medicíny, regenerace a relaxace Amaryllis.

Foto: Archiv firem

Na normální až smíšenou pleť aplikujte před spaním remodelační noční krém Eucerin Volume-Filler s kyselinou hyaluronovou, magnolonem a oligopeptidy, nebo pleť hýčkejte nočním krémem proti vráskám Nivea Q10 plus obohaceným o koenzym Q10 a kreatin. Na foto (zleva): Eucerin, 649 Kč a Nivea, 315 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

V kosmetické výbavě vám nesmí chybět ani anti-age oční krém. Vyzkoušejte třeba intenzivní vyplňující oční krém proti vráskám Eucerin Hyaluron-Filler nebo zabojujte proti úplně prvním vráskám kolem očí antioxidačním zázrakem Biotherm Skin Best Eye. Na foto (zleva): Eucerin, 459 Kč a Biotherm, 847 KčFoto: Archiv firem

Jejich účinné složky

A zásluhou jakých látek pleťové krémy proti vráskám všechno dermatoložkou uvedené dovedou? K těm nejdůležitějším a nejznámějším patří kyselina hyaluronová, která na sebe dovede vázat vodu, čímž pleti zajišťuje dostatečnou hydrataci. Dále pomáhá vitamin C, jenž omezuje tvorbu stařeckých skvrn, vitamin E, A i retinol ochraňující pleť před škodlivými volnými radikály.

Pozoruhodná je pak i přírodní složka magnolol – výtažek z kůry magnolie navracející pleti její objem aktivací buněk v pokožce. A velmi účinné jsou rovněž oligopeptidy schopné stimulovat tvorbu kolagenu v pleti.

„Zmíněný specifický druh přírodních peptidů – oligopeptidy – zpevňuje slabou pojivovou tkáň, čímž pleti pomáhá rozložit a odstranit veškeré škodlivé buňky. Takový proces pak vede k celkové regenereaci pleti, k jejímu ozdravení a omlazení,“ uzavírá Andrea Schölermann, klinická poradkyně značky Eucerin.

A na jaký z anti-age krémů vsadíte vy?

Reklama

Načítám