Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Krevety jsou super rychlé na přípravu a nejvíc jim sluší jen pár ochucujících ingrediencí. Skvěle si s nimi už tradičně umí poradit pochopitelně přímořské národy, tak proč si je neudělat na středomořský způsob, nakombinované i s rybami a slaninou.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 20 loupaných krevet
  • 1 filet z lososa bez kůže
  • 1 tuňákový filet
  • 100 g anglické slaniny v celku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • grilovací koření na ryby
  • olivový olej
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 limetka
Článek

Postup

01.

Krevety a rybí filety osolte, opepřete, posypte grilovacím kořením, zakápněte olivovým olejem a nechte chvilku odležet. Slaninu nakrájejte na plátky a filety na kostky. Obojí střídavě s krevetami napichujte na špejli. (Abychom předešli spálení špejlí, je vhodné je předem na 30 minut namočit do studené vody.) Špízy potřete rozpuštěným máslem a poté grilujte na středním žáru na alobalovém tácu. Jakmile jsou hotové, pokapejte je šťávou z limetek a podávejte s pečivem.

Reklama

Související témata: