Hlavní obsah

Kapustové karbanátky s vločkami a sýrem

Hodnocení:
(68)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Zkuste projednou v karbanátcích vynechat obligátní mleté vepřové a v mléce rozmočené bílé pečivo a připravte si je bez masa. Máme recept na báječné placičky ze sýra, kapusty a ovesných vloček.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kapusta
  • sůl
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • 100 g strouhaného sýru
  • muškátový květ
  • 1 mrkev
K podávání
  • brambory
  • mražený hrášek
  • sůl
  • máslo
  • mléko
Článek

Postup

Krok 1: Kapustu rozeberte na listy a v osolené vodě ji povařte asi 10 minut doměkka. Pořádně vyždímejte a pečlivě nasekejte.

Krok 2: Mezitím na troše oleje dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Během restování osolte a na poslední dvě minuty přidejte jemně nastrouhanou mrkev. Vločky smíchejte s vajíčky, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, strouhaným sýrem, muškátovým květem, orestovanou cibulí a pokrájenou kapustou.

Krok 3: Těsto nechte alespoň 30 minut odležet (nejlépe drží tvar, když vydržíte do druhého dne) a tvarujte z něj placičky, které z obou stran osmažte dozlatova, nebo je olejem pouze potřete a pečte asi půl hodiny v troubě při 180 °C.

Tip: Já jsem karbanátky podávala s hráškovým pyré. To připravíte jednoduše: na kostky pokrájené brambory dejte vařit a na posledních pár minut k nim přihoďte skoro stejné množství mrazeného hrášku. Sceďte, osolte, přidejte máslo a mléko a rozšťouchejte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.

Také podobné placičky zahušťujete raději vločkami než moukou? A zkoušeli jste i variantu z trouby?

ynezorPumanzeSaNyknalC