Hlavní obsah

Křupavé pečené kuře se zelným salátem. Zkuste to trošku jinak!

Foto: Marcel Rozhoň

Pečené kuřátko se salátem je ideální oběd třeba do práceFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Kuřecí pečínka nikdy nezklame. Připravte si křupavá stehýnka a doplňte je skvělým zelným salátem! Téhle večeři nejde odolat!

Článek

Kuře patří jednoznačně mezi nejoblíbenější maso. Je tolik způsobů, jak je připravit, a obvykle s ním není ani moc práce. A z celého kuřete najde v kuchyni uplatnění každý kousek.

Kuřecí stehna se zelným salátem

Na 4 porce budete potřebovat: 4 kuřecí stehna, 1 lžičku mleté papriky, sůl, pepř, 1 lžičku třtinového cukru, 4 lžíce oleje. Na salát: 1 malou hlávku červeného zelí, 4 lžíce majonézy, 1 velké jablko, 1 cibuli, ocet podle chuti

Postup: V misce promíchejte olej, papriku, cukr, sůl a pepř. Směs pak důkladně potřete kuřecí stehna, poskládejte je do pekáčku, podlejte troškou vody a pečte je dozlatova. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem.

Mezitím na jemno nakrouhejte zelí, cibuli nasekejte na nudličky. Jablko pak na plátky nebo malé kousky. Do mísy dejte zelí, cibuli, osolte, opepřete a rukou důkladně promněte, aby zelí změklo. Přidejte ocet, můžete použít vinný nebo jablečný. Pak vmíchejte majonézu, jablko a vše ještě jednou promíchejte. Hotový salát podávejte s pečenými stehny.

Tip: Kuřecí stehna můžete připravit i pikantnější. Použijte do marinády špetku mletého chilli a 1 prolisovaný stroužek česneku.

Něco dobrého se zelím? Máte chuť raději na bílé, nebo červené? Zkuste tyhle tři zelné dobroty a nebudete litovat. A už jste vyzkoušeli zelný koláč? Je fantastický!

Reklama

Související témata:

Načítám