Hlavní obsah

Krupicový pudink se švestkami na víně

Hodnocení:
(44)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi krupicovou kaši? A mandle? A švestky? Pokud jsou vaše odpovědi ano, tak honem do kuchyně máčet krupici. Tento „pudink“ budete mít za chvilku hotový. Skvělý je ještě teplý, třeba na snídani, nebo vychladlý jako dezert.

Ingredience pro:
2 porce
Na kaši
  • 4 vrchovaté lžíce dětské krupičky
  • 500 ml mléka
  • sůl
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce jemně mletých mandlí
  • 2 lžíce másla
  • 1 žloutek
Na švestkovou omáčku
  • 10 vypeckovaných švestek
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml červeného vína
  • mletý badyán
  • mletá skořice
Článek

Postup

Krok 1: Krupičku zalijte mlékem a nechte asi 20 minut odležet. Mezitím připravte švestkovou omáčku.

Krok 2: Vypeckované švestky nakrájejte na čtvrtiny. V hluboké pánvi rozehřejte kousek másla, přidejte švestky a nechte lehce osmahnout. Pak podlijte vínem, přidejte koření a poduste. Švestky by se měly téměř rozpadnout a omáčka lehce zhoustnout.

Krok 3: Ke krupičce přidejte cukr, sůl a vanilku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 10 minut, podle potřeby můžete trochu mléka přidat. 

Krok 4: Do hotové, jemné, hladké krupičné kaše vmíchejte máslo, mandle a žloutek. Kaše tím zjemní a díky mandlím získá i jemně křupavou strukturu.

Krok 5: Horkou kaši rozdělte do misek, ozdobte švestkovou omáčkou a můžete ihned podávat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.