Hlavní obsah
3,4
(40)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Stravovat dietněji by se chtělo hodně lidí, ale ne vždycky je chuť na salát. Proto vsaďte na nenápadné odlehčování jídelníčku, kterého si nejspíš ani nevšimnete. Je libo krůtí kuličky?

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na kuličky
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
Na omáčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 plechovky rajčat
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
  • 30 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Maso smíchejte s vajíčkem, nasekanou cibulkou a petrželí, strouhankou, ochuťte solí, prolisovaným česnekem, oreganem, bazalkou, čerstvě mletým pepřem a namočenýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C 15 až 20 minut dozlatova.

02.

Mezitím uvařte omáčku: nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém oleji, přisypte nasekaný česnek a papriku a nechte chvilku rozvonět. Přidejte sekaná rajčata, jednu plechovku (400 ml) vody, oregano, bazalku, bobkové listy, osolte a povařte, než se upečou kuličky. Na závěr opepřete, vmíchejte nasekanou petržel a upečené kuličky a posypejte nastrouhaným sýrem. Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem.

Tip: Pozor na mleté krůtí maso ze supermarketu, prodejci ho často nastavují vepřovou bílkovinou a dalšími látkami, které v něm nemají co pohledávat!

Reklama

Související témata:

Načítám