Hlavní obsah

Krůtí kuličky v rajčatové omáčce

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Stravovat dietněji by chtělo hodně lidí, ale ne vždycky je chuť na salát. Proto jsme vsadili na nenápadné odlehčování jídelníčku, kterého si nejspíš ani nevšimnete. Je libo krůtí kuličky?

Ingredience pro:
4 porce
Na kuličky
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička bazalky
  • pepř
  • 1 hrst nasekané petrželky
Na omáčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička bazalky
  • 2 bobkové listy
  • 2 plechovky krájených loupaných rajčat
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželka
  • 30 g parmezánu
Článek

Postup

Krok 1: Maso smíchejte s vajíčkem, nasekanou cibulkou a petrželí, strouhankou, ochuťte solí, prolisovaným česnekem, oreganem, bazalkou, čerstvě mletým pepřem a namočenýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C 15 až 20 minut dozlatova.

Krok 2: Mezitím uvařte omáčku: nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém oleji, přisypte nasekaný česnek a papriku a nechte chvilku rozvonět. Přidejte sekaná rajčata, jednu plechovku (400 ml) vody, oregano, bazalku, bobkové listy, osolte a povařte, než se upečou kuličky. Na závěr opepřete, vmíchejte nasekanou petržel a upečené kuličky a posypejte nastrouhaným sýrem. Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem.

Tip: Pozor na mleté krůtí maso ze supermarketu, prodejci ho často nastavují vepřovou bílkovinou a dalšími látkami, které v něm nemají co pohledávat!

Z krůtího masa můžete připravit raz dva hotové roládky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama