Hlavní obsah
3,7
(42)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Dobře udělaný guláš se dusí klidně několik hodin, aby maso bylo opravdu měkoučké. Jestli vás přepadla chuť na tuhle klasiku české kuchyně, ale nemáte tolik času, zkuste verzi z krůtího stehna. Uvidíte, že to není vůbec špatný nápad!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 750 g krůtích stehen
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 2 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte kmín, papriku, mouku a na kostky nakrájené krůtí maso a nechte zatáhnout. Pozor, ať koření nespálíte! 

02.

Podlijte asi 500 ml horké vody, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř a nechte asi 30 minut mírně probublávat. Když je maso měkké, přisypte v dlaních rozemnutou majoránku, nechte spařit a můžete podávat.

Tip: Porce zdobte trochou syrové cibule. Jako příloha se hodí gulášová klasika: kynutý houskový knedlík, brambory nebo třeba čerstvý chleba.

Máte nějaký speciální fígl, jak dokořenit guláš? Podělte se o něj!

Reklama

Související témata:

Načítám