Hlavní obsah

Krůtí guláš: Do hodiny ho máte hotový

Hodnocení:
(26)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Dobře udělaný guláš se dusí klidně několik hodin, aby maso bylo opravdu měkoučké. Jestli vás přepadla chuť na tuhle klasiku české kuchyně, ale nemáte tolik času, zkuste verzi z krůtího stehna. Uvidíte, že to není vůbec špatný nápad!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 cibule
  • rostlinný olej
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 750 g vykostěného krůtího stehna
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 2 lžíce majoránky
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte kmín, papriku, mouku a na kostky nakrájené krůtí maso a nechte zatáhnout. Pozor, ať koření nespálíte! 

Krok 2: Podlijte asi 500 ml horké vody, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř a nechte asi 30 minut mírně probublávat. Když je maso měkké, přisypte v dlaních rozemnutou majoránku, nechte spařit a můžete podávat.

Tip: Porce zdobte trochou syrové cibule. Jako příloha se hodí gulášová klasika: kynutý houskový knedlík, brambory nebo třeba čerstvý chleba.

Máte nějaký speciální fígl, jak dokořenit guláš? Podělte se o něj!

ynezorPumanzeSaNyknalC