Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kdo držel dietu, určitě někdy zkoušel uvařit něco lahodného z krůtího masa. Pomůžeme vám připravit dokonalou symfonii chutí s krůtími rolkami se špenátem.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g krůtích prsou
  • 150 g listového špenátu
  • 20 g ricotty
    7
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g brambor
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 2 stonky jarní cibulky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Omyté brambory nakrájejte na měsíčky, osolte a dejte péct na pečicím papíře do trouby.

02.

Krůtí prsíčka podélně rozkrojte na tenčí plátky, osolte a opepřete.

03.

Čerstvé listy špenátu zbavte řapíku a zprudka je spařte společně s jarní cibulkou a česnekem. (Pokud budete jako já používat mražený, pak na lžičce oleje orestujte cibulku a česnek a přidejte rozmrazený špenát.) Potom směs smíchejte s ricottou a vložte do plátku masa.

04.

Naplněný plátek zabalte (já převázala nití) a na pánvi orestujte na oleji z obou stran. Podávejte s pečenými bramborami.

Související témata:

Načítám