Hlavní obsah

Kterým znamením můžete důvěřovat a kdo tajemství neudrží?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Jistě se i mezi vašimi přáteli najdou tací, kterým můžete svěřit cokoli a určitě si to nechají pro sebe. A pak jsou tu ti druzí, jimž se nedá říct vůbec nic, pokud to chcete opravdu utajit. Znamení zvěrokruhu vám napoví, kdo umí tajemství udržet a kdo rozhodně ne!

Článek

Schopnost neprozradit tajemství, zvlášť to cizí, je vlastně dost výjimečná – není snadné udržet jazyk za zuby, když se dozvíte šťavnatý drb. A občas člověku tajemství vyklouzne tak nějak mimochodem a pak už se to nedá vzít zpátky. Zjistěte, u kterých znamení je vaše sdělení naprosto v bezpečí a u koho radši počítat s tím, že tajemství moc dlouho tajné nezůstane.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou takové děti zvěrokruhu. Platí to i ohledně toho, jak nakládají s tajemstvím. Ano, chápou, že je pro vás důležité, aby drželi jazyk za zuby, ale ne vždycky se to povede a občas jim v nestřeženém okamžiku zkrátka nějaká informace vyklouzne. Rozhodně vám nechtějí ublížit, naopak z toho budou dost zkroušení. Častěji z nich vyklouznou pozitivní zprávy. Jsou z nich prostě nadšení. Smutnější tajemství udrží pod pokličkou daleko snadněji.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky jsou čest a pravdomluvnost ohromně důležité věci, něco tajit prostě není jejich styl. Ale pokud už jim někdo něco svěří, a oni slíbí, že nikomu nic nepoví – pak o tom zkrátka mluvit nebudou. Své vlastní soukromí s někým sdílí jen málokdy. Často je ale cizí důvěrné sdělení trápí. Zvlášť když jde o morální dilema, zkrátka o něco, co by možná druzí vědět měli, například, že je vám muž nevěrný. Tam někdy převáží jejich morální kompas.

Foto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Nevěru nebo jinou nekalost Býkovi radši nesvěřujte. Mohl by převládnout jeho smysl pro morálkuFoto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci a tajemství, to moc nejde dohromady. Tohle znamení miluje komunikaci a předávání informací. Jakmile jim do klína spadne nějaký šťavnatý drb, moc se u nich neohřeje. Prozrazování tajemství – svých i cizích – je pro ně zkrátka způsob navazování spojení, nepřijde jim to jako nic špatného. Udržovat ostatní v obraze je zkrátka jejich životní cíl. A protože se znají, když půjde o něco vážného, nejspíš vás sami poprosí, abyste jim raději nic neříkali.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

I pro Raky jsou tajemství tmelícím prvkem, ale trošku jiným způsobem, než je tomu u Blíženců: rádi jsou do tajemství zasvěcováni, protože je umí udržet a protože pak mají pocit, že je s druhým pojí něco mimořádného. Zbožňují vyměňování spikleneckých pohledů a významného pomrkávání a naopak nesnáší, když někdo něco tají před nimi. Sdílení tajemství vlastních pro ně moc přirozené není, ale občas něco spontánně vyhrknou. Pak jsou ve stresu z toho, aby se to nedoneslo k nepravým uším.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou opravdu jedineční strážci tajemství. A čím závažnější informace to je, tím méně pravděpodobná je možnost, že by ji z nich kdokoli vypáčil. Pohání je pocit vlastní důležitosti, že jim bylo takové tajemství svěřeno, a naprosto chápou jeho vážnost. Když někomu dají své slovo, dodrží ho. Lvi se navíc sami obklopují podobnými jedinci, tedy lidmi, kterým mohou skutečně věřit. I proto se svěřují celkem lehce.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

U Lva je vaše tajemství v bezpečí. Sám se také rád svěřujeFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou velmi prakticky orientované a z toho pramení i jejich přístup k tajemstvím. Nikdy by netajily něco nelegálního nebo jinak škodlivého, nepřenesly by to přes srdce. Ale jde-li o tajemství nevinné, respektují prosbu druhé strany a rozhodně nebudou danou informací šířit. Ani je to neláká – na drby je moc neužije a nerady se vměšují do cizích životů, spíš si drží odstup. Byli byste překvapeni, jak dobře informovaní jedinci narození ve znamení Panny bývají. Lidi o nich zkrátka vědí, že nedrbou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vahám se raději nesvěřujte. Jsou to jedinci se srdcem na dlani, v kterých je jednoduché číst. I kdyby se snažily, je možné, že z jejich chování druzí všechno, co chtěli vědět, hned vyčtou. Váhy to pak moc mrzí, ale neumí si pomoci, mlžení není jejich parketa. Kromě toho mívají velmi úzký vztah se svými nejbližšími, zvláště partnerem či partnerkou, se kterým všechno automaticky sdílí. Myslete na to, až jim budete chtít něco pošeptat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři umí mlčet jako nikdo, a pokud se rozhodnou, že něčí tajemství neprozradí, pak ho prostě neprozradí. O svých pocitech a tajnostech se rozhodně nešíří, nesdělují je vlastně nikomu, protože nikomu nedůvěřují, jen sobě. Soukromé informace o druhých ale rádi sbírají a umí je naprosto brilantně využít, zvlášť pokud jim někdo ublíží nebo je jinak poškodí. Takže pozor na ně. Může se stát, že se po deseti letech pohádáte, a vaši kostlivci budou pak Štírem vytaženi ze skříně.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Na Štíry pozor, když jim ublížíte, vytáhnou na vás i to, co už jste sami dávno zapomněliFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velcí vypravěči a občas, v zájmu dobrého příběhu, něčí tajemství klidně prozradí a nic špatného v tom nevidí. Sami jsou dost otevření, a tak je jejich měřítko toho, co je a není vhodné sdělovat, někde jinde. Když už jim musíte něco tajného prozradit, několikrát jim zdůrazněte, že je to jen mezi vámi. Střelci si na druhou stranu totiž ohromně váží přátelství, a když pochopí, jak moc vám na tom záleží, budou držet jazyk za zuby.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nejsou příliš upovídaným a sdílným znamením. Ve společnosti mluví málokdy a rozhodně pro ně není verbální projev tím hlavním spojovacím prostředkem. Plytké tlachání naprosto nesnáší. Schopnost udržet tajemství a tedy i důvěru druhých je pro ně naprosto přirozené. Když je někdo požádá, aby o něčem nemluvili, tak o tom prostě mluvit nebudou. Vaše tajemství jsou u nich v naprostém bezpečí ještě dlouho poté, co na ně vy sami zapomenete.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je klíčovou životní hodnotou svoboda a zastávají jednoduché životní pravidlo: žij a nech žít. Protože nechtějí, aby někdo strkal nos do jejich život, nestrkají ani oni nos do cizích věcí. Zkrátka je tajemství druhých moc nezajímají. Jedou si to svoje a drby kolem nich jen tak proplouvají. Pokud je něčím vyloženě nenaštvete, vaše tajemství nikdy nevyzradí. Vlastně je ani moc nezajímá.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou trezor. Jejich bytostná loajalita jim zabraňuje komukoli vyzradit cokoli, co jim bylo sděleno důvěrně. Přes to nejede vlak. Klíčové je pro ně pomáhat nebo aspoň neškodit druhým, a protože si uvědomují, jak moc mohou vyzrazená tajemství bolet, nikdy je nevyzradí. Stejně tak dobře umí tajit svoje soukromí a byli byste překvapeni, kolik vám toho možná z jejich života uniká.

Reklama

Načítám